Nieuws over vrijwilligerswerk

Terugblik NLdoet 2018

Op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart 2018 is de landelijke vrijwilligerscampagne NLdoet voor de 14e keer gehouden. In ‘s-Hertogenbosch e.o. waren ruim 1250 vrijwilligers actief bij 81 activiteiten.

Via de website www.nldoet.nl meldde zich zo’n 800 mensen aan voor diverse activiteiten en klussen in onze gemeente. Daarnaast waren ook de vele vaste vrijwilligers van de 60 organisaties die mee deden actief.

Op vrijdag 9 maart staken verschillende klassen van het Ds. Piersoncollege de handen uit de mouwen. In het Heempark werden o.a. 120 heideplantjes geplant, waarbij de meiden van 3Atheneum creatief waren met het kleurenpalet. Bij Park Eemwijk knapte klas 3Havo ’s ochtends het tuinhuis op en maakten ze vrolijke vogelhuisjes, ’s middags stond pannenkoeken bakken voor de oudere bewoners op het programma. Kinderboerderijen ’t Heike en Maliskamp konden ook rekenen op de hulp van Piersonleerlingen, voor een grote lenteschoonmaak en onderhoud aan de dierenverblijven.

 

Meedoen aan NLdoet is niet alleen gezellig, maar je leert ook wat van de Nederlandse taal en cultuur. Dat was de gedachte waarmee een grote groep deelnemers en vrijwilligers van de taallessen van ABCLeermee zich inzetten in de Eendenkooi Maaspoort. Collega’s van het Rosmalense bedrijf Beter Healthcare namen hun gezinnen mee om samen bij kinderboerderij ’t Veldje te klussen.
Bewoners van woonzorgcentrum Noorderkroon konden op zaterdagmiddag 10 maart genieten van een licht-klassiek concert, mogelijk gemaakt door het Bosch Gemengd Koor.

In 2019 wordt NLdoet voor de 15e keer gehouden, op vrijdag 8 en zaterdag 9 maart.