Nieuws over vrijwilligerswerk

ANWB trakteert

De ANWB bestaat op 1 juli 2018 maar liefst 135 jaar. Om dat te vieren stelt het ANWB Fonds €135.000 beschikbaar voor nieuwe initiatieven of projecten op één van de werkvelden van de ANWB: verkeersveiligheid, (duurzame) mobiliteit of vrije tijd.

Projecten die de verkeersveiligheid bevorderen, mobiliteit en toegankelijkheid voor minder mobiele mensen vergroten of voor duurzaam vervoer zorgen, kunnen een financiële bijdrage van maximaal €10.000,- aanvragen. Je kunt tot 5 mei 2018 een project indienen.
Alle informatie over de voorwaarden en procedure zijn te vinden op de website van het ANWB fonds.

De ANWB ontstond op 1 juli 1883, toen alle Nederlandse wielerclubs werden uitgenodigd om naar Utrecht te komen voor een bijeenkomst ‘Ter bevordering van het vélocipède rijden in Nederland’. In 135 jaar is de ANWB uitgegroeid tot een vereniging die met een mix van beïnvloedende en dienstverlenende activiteiten de belangen van haar leden behartigt op het gebied van mobiliteit, vakantie en vrije tijd.
Ruim 10.000 mensen doen wel eens vrijwilligerswerk bij de ANWB. Wandel- en fietsroutes in kaart brengen en onderhouden, E-bikes testen, advies geven tijdens het vakantiespreekuur of iemand vervoeren als AutoMaatje: het wordt allemaal gedaan door vrijwilligers. Lijkt het je leuk (af en toe) te helpen? Kijk dan op www.anwbvrijwilligers.nl.