Nieuws over vrijwilligerswerk

Voorlichting AVG op 22 en 31 mei

Op 25 mei 2018 treedt de AVG, de nieuwe Europese privacywetgeving, in werking. Vanwege grote belangstelling geeft Galant, in samenwerking met S-PORT, opnieuw twee voorlichtingsbijeenkomsten over de wet en de gevolgen voor je stichting, vereniging of initiatief.

De nieuwe wetgeving biedt burgers meer mogelijkheden en rechten ten aanzien van de verwerking van hun persoonlijke gegevens. Het recht op privacy wordt versterkt en uitgebreid. Tegelijkertijd krijgen organisaties en bedrijven meer verantwoordelijkheden op dit gebied. De AVG raakt ook stichtingen en verenigingen: zij moeten nadenken over en inzichtelijk maken welke persoonsgegevens van vrijwilligers, leden, deelnemers en cliënten worden bewaard, hoe deze worden verwerkt en beveiligd.

De voorlichtingsbijeenkomsten over de AVG die Galant afgelopen maart gaf werden goed bezocht. Vanwege aanhoudende belangstelling organiseert Galant, dit maal in samenwerking met S-PORT, twee nieuwe voorlichtingsavonden op 22 en 31 mei. De voorlichtingsbijeenkomst is bedoeld voor bestuursleden en vrijwilligers die persoonsgegevens verwerken en vastleggen.

Data: Dinsdag 22 mei of donderdag 31 mei
Tijd: 19.30 uur tot 21.30 uur
Locatie: H.C. den Bosch – RaboLounge, Oosterplasweg 35, 5215 HT Den Bosch
Kosten: Deelname is gratis

Aanmelden is verplicht en kan via onderstaande links:

Aanmelden bijeenkomst 22 mei
Aanmelden bijeenkomst 31 mei

De voorlichting wordt gegeven door Martine Jongenelen, Privacy Officer en Staffunctionaris Kwaliteit bij Welzijn Divers. Tijdens de voorlichting zal ook een S-PORT medewerker aanwezig zijn.