Nieuws over vrijwilligerswerk

Meer dan Handen vrijwilligersprijzen

Gemeenten mogen drie inspirerende vrijwilligersorganisaties voordragen voor de landelijke Meer dan Handenprijs. Van 5 t/m 26 november kan iedereen een organisatie uit de gemeente ’s-Hertogenbosch nomineren.

Vrijwilligerswerk is leuk en zinvol, veel mensen doen het met enorme inzet en plezier. Daarvoor verdienen zij erkenning en waardering. Met de Meer dan Handen vrijwilligersprijzen worden lokale en landelijke organisaties én bijzondere vrijwilligers in het zonnetje gezet.

Gemeenten mogen drie lokale vrijwilligersorganisaties of – initiatieven voordragen: de gemeente ‘s-Hertogenbosch maakt graag gebruik van deze mogelijkheid. Maar welke drie clubs worden dat?
Van 5 t/m 26 november kan iedereen een organisatie uit de gemeente ’s-Hertogenbosch nomineren.

Uit de nominaties kiest een jury 6 organisaties. Deze organisaties presenteren zich op 7 december, de landelijke Dag van de Vrijwilliger, in het bestuurscentrum. Tussen 8 en 13 december mogen alle inwoners van de gemeente stemmen welke 3 organisaties voorgedragen worden voor de Meer dan Handen prijzen. De organisatie die de meeste publieksstemmen ontvangt, wint ook een prijs van € 1000,- van de gemeente ’s-Hertogenbosch.

Op 15 februari 2019 reikt minister Hugo de Jonge de landelijke prijzen uit tijdens een speciale inspiratiebijeenkomst. Alle informatie over de Meer dan Handen vrijwilligersprijzen is te lezen op www.vrijwilligersprijzen.nl.