Nieuws over vrijwilligerswerk

Dtv-programma Focus over vrijwilligerswerk

Regionale zender Dtv besteed aandacht aan vrijwilligerswerk, met Jan de Rond (Galant en Mooi zo Goed zo) en ‘supervrijwilliger’ Ans van der Burgt uit Berghem.
Het programma Focus gaat in op trends en ontwikkelingen in het lokale vrijwilligerswerk: wat gaat er goed en wat kan beter? Onze “eigen” Jan de Rond geeft o.a. toelichting op de vraag of er nog genoeg vrijwilligers zijn. Den Bosch heeft met 47.500 vrijwilligers weinig te klagen over het aantal vrijwillige handjes. De stad staat zelfs in de top vijf van steden met de meeste vrijwilligers. Volgens De Rond is de top nu wel bereikt en ontstaat er over een tijdje een vrijwilligerstekort.

“Supervrijwilliger’ Ans van der Burgt uit Berghem, die al meer dan vijftig jaar vrijwilligerswerk doet, heeft wel een idee hoe mensen enthousiast gemaakt kunnen worden. “Je moet vrijwilligers helpen en ondersteunen. Attent zijn is belangrijk. Geef een kaartje, bloemetje. Het zijn de kleine dingen die het doen”, zegt Van der Burgt.

Bekijk de uitzending hier.