Nieuws over vrijwilligerswerk

Workshops en foto’s VrijwilligersAcademie073

In juni leer je bij de VrijwilligersAcademie073 meer over werken in een digitale samenleving, omgaan met de dood en laaggeletterdheid. En bekijk vooral ook even de leuke foto’s van de succesvolle zevende editie van de Week van de VrijwilligersAcademie073!

Lezing: Lezen en werken in een digitale samenleving
De ontwikkeling van informatie en communicatietechnieken verloopt buitengewoon sterk en zijn voor mensen nauwelijks bij te benen. Welke gevolgen heeft dit? Zullen we accepteren dat we elkaar minder vaak face-to-face gaan zien en meer via een schermpje? Kom luisteren naar deze boeiende presentatie, gegeven door Eric Leltz. In anderhalf uur neemt hij je mee in de deze snelle veranderingen in de maatschappij door het gebruik van informatie en communicatie technologie.
Datum: 13 juni 19:30 -21:00
Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Workshop: Zag je het niet aankomen?
Iedereen krijgt vroeg of laat met de dood te maken, dan is het fijn om hiermee om te kunnen gaan. Zeker wanneer het in jouw omgeving heeft plaatsgevonden. Tijdens deze workshop legt Chantal Frederiks je uit wat de impact van rouwen is bij verlies van een naaste. Wat zijn de do’s en wat zijn de dont’s?
Data: 17 en 24 juni 19:30 – 22:00
Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Workshop: Laaggeletterdheid
Laaggeletterdheid is een overkoepelende term voor mensen die grote moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen. Moeite hebben met lezen en schrijven heeft grote gevolgen voor het dagelijks leven. Andrea Driessen vertelt je in deze workshop alles over dit onderwerp. Hoe herken je het en hoe kan je dit bespreekbaar maken. En wat kan je vervolgens verder doen? Waar kan je laaggeletterden naar doorverwijzen?
Datum: 18 juni 15:00 – 17:00
Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Terugblik op de Week van VrijwilligersAcademie073
Van 8 t/m 11 april heeft de 7e editie van Week van VrijwilligersAcademie073 plaatsgevonden. Er waren meer dan 1000 workshopplaatsen, in 42 workshops en ontmoetingsmomenten. Deelnemers hebben de workshops beoordeeld met een gemiddeld cijfer van maar liefst een 8.4! Hier zijn wij erg trots op! Bekijk hier de foto’s van Week van VrijwilligersAcademie073.

Zomervakantie
Na de maand juni gaat het team van de VrijwilligersAcademie073 er even tussenuit. Vanaf begin september kun je weer een nieuw aanbod van workshops en lezingen vinden op www.vrijwilligersacademie073.nl. Als je behoefte hebt aan scholing over specifieke onderwerpen, geef dit dan door via de website.