Nieuws over vrijwilligerswerk

Nieuwe vacaturebank voor vrijwilligerswerk

Op woensdag 3 juli stopt de website Platform073 en lanceert Galant Vrijwilligersnetwerk een nieuwe vacaturebank voor de gemeente ’s-Hertogenbosch e.o.

De nieuwe vacaturebank krijgt betere zoekfuncties, waardoor vrijwilligers en organisaties elkaar nog makkelijker vinden. Ook is er meer aandacht voor korte klussen: vrijwilligerswerk voor één of meerdere dagen of een korte periode. Voor organisaties kan een korte klus een mooie gelegenheid zijn om nieuwe vrijwilligers te leren kennen. Stichtingen en verenigingen die jongeren graag ervaring willen laten opdoen in hun organisatie, kunnen maatschappelijke stages aanbieden.

Nieuw is ook het vrijwilligersprofiel: mensen die hun talent aanbieden of gevraagd willen worden voor specifieke werkzaamheden. Organisaties die aangesloten zijn bij de vacaturebank kunnen de profielen bekijken en vrijwilligers benaderen. We hopen dat zich snel veel vrijwilligers aanmelden.

Voor alle organisaties die momenteel gebruik maken van Platform073, zullen we accounts en vacatures op 2 juli overzetten naar de nieuwe vacaturebank. Ze ontvangen een e-mail met instructies om hun account en vacature(s) te activeren. Zo kan iedereen weer snel verder met werven en matchen in een verbeterde omgeving.