Nieuws over vrijwilligerswerk

Presentatie lokale goede doelengids

De eerste ‘Lokale Goede Doelengids ’s-Hertogenbosch’ wordt op maandag 1 juli a.s. gepresenteerd in het stadhuis van ’s-Hertogenbosch. Burgemeester Jack Mikkers neemt het eerste exemplaar in ontvangst. Op de dag van de presentatie zal ook de website met 62 opgenomen organisaties online gaan.

In de eerste ‘Lokale Goede Doelengids ’s-Hertogenbosch’ zijn 62 organisaties opgenomen uit de sectoren natuur & milieu (5), buurt & wijk (7), sociaal & maatschappelijk (23) en kunst & cultuur (27). Meer dan 1,5 miljoen keer wordt gebruik gemaakt van de diensten en activiteiten van deze organisaties.

In december 2017 gaven bestuur en leden van Rotaryclub ’s-Hertogenbosch West groen licht voor het maken van een lokale goede doelengids. In 2018 is het project uitgewerkt, onder meer met hulp van prof. dr. René Bekkers en prof. dr. Lucas Meijs, en zijn via Mooi zo Goed zo ruim 525 organisaties aangeschreven over het plan.
Er meldden zich 113 organisaties voor een plaats in de gids. Door Rotaryclub ’s-Hertogenbosch West zijn 62 organisaties geselecteerd. Zij voldoen aan strenge eisen voor betrouwbaarheid, lokale betrokkenheid, doelmatigheid, continuïteit en (sociale) duurzaamheid.

De eerste editie van de ‘Lokale Goede Doelengids ’s-Hertogenbosch’ wordt op 1 juli gepresenteerd in het stadhuis van ’s-Hertogenbosch, in aanwezigheid van vertegenwoordigers van in de gids opgenomen organisaties, samenwerkingspartners en anderen. Burgemeester Jack Mikkers zal het eerste exemplaar in ontvangst nemen. Na de presentatie zal de gids verspreid worden onder notarissen, banken, vermogensbeheerders, accountants, financiële adviseurs en begrafenisondernemers.

Aan de gids wordt meegewerkt door Avans Hogeschool, Vrije Universiteit Amsterdam, Geven in Nederland, Erasmus Universiteit Rotterdam, Rotterdam School of Management, prof. dr. René Bekkers, prof. dr. Lucas Meijs, VisionArt, VrolijkOnline, Gemeente ’s-Hertogenbosch, Drukkerij Dekkers van Gerwen, Van Eeten Notarissen, Mooi zo Goed zo, Rotaryclub ’s-Hertogenbosch West en Stichting Goede Doelen ’s-Hertogenbosch.