Vacaturebank VrijwilligersAcademie073

In de knel door corona?

Heeft de coronacrisis gevolgen voor jouw stichting of vereniging? Geef je vragen en problemen door via het meldpunt voor organisaties, want samen staan we sterker.

De maatregelen om het coronavirus in te dammen hebben ons dagelijks leven flink veranderd. Stichtingen en verenigingen moeten hun werk aanpassen. Misschien loop je inkomsten mis of haken sponsoren af. Kunnen vrijwilligers voor langere tijd hun werk niet doen, zoals zij gewend zijn. En hoe zorg je dat je je leden, klanten en deelnemers veilig kunt ontvangen?

Meldpunt
Bij het meldpunt kun je knelpunten en problemen doorgeven, waar je nu en in de komende maanden mee te maken krijgen. Deel je vragen en zorgen met ons: samen staan we sterker en kunnen we zoeken naar gezamenlijke oplossingen! Het meldpunt is te bereiken via mail: meldpunt@galant.nl of telefoonnummer 073 6156250 (ma t/m do).

Bekijk ook
Weer aan de slag? Bekijk het overzicht richtlijnen & protocollen om veilig te werken.
Kom je in aanmerking voor financiële steun? Bekijk het overzicht steunmaatregelen voor organisaties.

Onderzoek
Naast het meldpunt onderzoeken we ook welke effecten de coronacrisis heeft op verschillende sectoren waarin vrijwilligers werken. De komende maanden gaan we door middel van vragenlijsten na in welke mate het lokale gemeenschapsleven verandert, onder invloed van de maatregelen om het virus in te dammen.
Bekijk hier de infographic en resultaten uit onderzoeksronde 1 (mei 2020).

Voor het meldpunt en onderzoek werken Galant Vrijwilligersnetwerk, de Erasmus Universiteit, de afdeling S-PORT van de gemeente, platform Cultuurbosch, Mooi zo Goed Zo en de stichting Lokale Goededoelengids samen. Juist in deze tijden zien we hoe belangrijk vrijwilligerswerk is voor onze samenleving. De energie van ruim 45.000 vrijwilligers en meer dan 1500 organisaties is van onschatbare waarde voor onze gemeente!

Mail het meldpunt
Coronavirus Klein

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden