Vacaturebank VrijwilligersAcademie073

Landelijk hulp vragen & aanbieden

Via diverse landelijke platforms kun je hulp aanbieden of vragen. Ook zijn er speciale corona-acties om mensen een hart onder de riem te steken.

Het Rode Kruis geeft tips wat je kunt doen voor een ander en ook hoe je dat veilig doet. Op hun platform Ready2Help kun je je inschrijven voor hun burgerhulpnetwerk voor noodsituaties.

The Red Cross provides information about covid-vaccinations in different languages, for people who don’t speak Dutch. You can also contact their WhatsApp-helpdesk.

Jongeren die iets (willen) doen tegen eenzaamheid en gevolgen van corona, kunnen zich aanmelden bij #OranjeHelpers.

Vrijwilligersplatform NLvoorelkaar koppelt vraag en aanbod voor hulp. Bijvoorbeeld digitaal gezelschap of een belletje. “Coronaproof” vrijwilligerswerk is ook te vinden via NLvoorelkaar.

Bij de Zilverlijn van het Nationaal Ouderenfonds kun je je opgeven als vrijwilliger of om gebeld te worden.

Met het platform Nietalleen.nl verbinden de Protestantse Kerk, ChristenUnie, Kerk in Actie en omroep EO lokale hulpinitiatieven aan elkaar en aan hulpvragers.

Ouderen kunnen via Welkom Online o.a. leren hoe je Skype, beeldbellen en apps gebruikt. Wil je begeleiding bij deze lessen? Dat kan via het Nationaal Ouderenfonds, bel 088 344 2000.

Speciale corona-acties

Op allerlei manieren kun je iemand een hart onder de riem steken en contact houden:

Kaartje sturen
Een kaartje sturen kan altijd. ‘Coromapost’ noemt Omapost zijn actie ludiek. Via de app stuur je makkelijk een zelfgemaakte foto dat als een kaartje van papier aankomt.

Het Nationaal Ouderenfonds brengt ‘schrijfmaatjes’ bij elkaar, net als Postmaatje.

Bij Stichting Kletsmajoor kun je een gratis ‘pen pakket’ krijgen om van je opa, oma, buurman of buurvrouw een penvriend(in) te maken.

Persoonlijke videoboodschap
Bekende Nederlanders en politici hebben een videoboodschap ingesproken om ouderen een #hartonderderiem te steken. Onder hen Eén tegen eenzaamheidaanjager Ali B (bekijk hem hier). De actie is een initiatief van ANBO. Zelf een videoboodschap insturen? Ga naar de website.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden