Coronahulp in de gemeente 's-Hertogenbosch. Klik hier voor meer informatie
 

Galant adviseert en ondersteunt vrijwilligers en organisaties.

Over Galant

Galant Vrijwilligersnetwerk is opgericht in 2003 als steunpunt voor het vrijwilligerswerk in de gemeente ’s-Hertogenbosch. Galant adviseert en ondersteunt vrijwilligers en non-profitorganisaties (stichtingen, verenigingen en burgerinitiatieven) bij de uitvoering van hun werk. Daarnaast promoten en stimuleren we het doen van vrijwilligerswerk als een inspirerende (vrije)tijdsbesteding.

Galant werkt voor alle vrijwilligers en organisaties in de gemeente ‘s-Hertogenbosch.

Galant is bereikbaar van maandag t/m vrijdag (vrijdag tot 12.00 uur) via e-mail of telefoonnummer 073 615 62 50 (komt binnen via Farent). Galant is een onderdeel van Farent sociaal werk.

Team Galant

Team Galant v.l.n.r. Tamara de Jong, Saskia Hordijk, Astrid van den Hoek, Anne Marie Ninaber van Eijben-Minkels en Jan de Rond.

Jan de Rond
Na banen in Twente, West-Brabant en de Randstad werkt Jan sinds 1990 in Oost-Brabant. In 1999 werd hij de eerste vanuit het bedrijfsleven bekostigde opbouwwerker/sociaal makelaar van Nederland. Sindsdien bouwt hij aan een breed netwerk tussen ondernemers, onderwijs, overheid en maatschappelijke organisaties, ten behoeve van het gemeenschapsleven. In 2003 richtte hij op verzoek van de gemeente ’s-Hertogenbosch Vrijwilligersnetwerk Galant op. Jan heeft een zakelijke blik en ruime ervaring op het gebied van netwerken, advisering en PR & Communicatie.

Saskia Hordijk
Saskia begon in 2005 bij Galant met het organiseren van maatschappelijke stages, nog voordat deze door de overheid werden ingevoerd. De laatste jaren werkt zij als adviseur voor organisaties en heeft daarbij speciaal oog voor verbindingen die lokaal gelegd kunnen worden. Saskia is initiatiefnemer van de VrijwilligersAcademie073, ook geeft zij regelmatig zelf trainingen. Haar grootste kracht is innoveren: ze ziet graag kleine zaadjes uitgroeien tot mooie planten.

Tamara de Jong
Tamara begon in 2010 bij het team Galant. Haar talent voor communicatie en organisatie zette zij o.a. in voor de projecten Den Bosch DOET, 1001 Kracht en de campagne #voorelkaar. Tamara beheert de Galant vacaturebank, verzorgt de communicatie van Galant, organiseert campagnes om vrijwilligerswerk te promoten en geeft advies over de werving van vrijwilligers.

Annemarie Ninaber van Eijben- Minkels
Annemarie is sinds 2017 coördinator van de VrijwilligersAcademie073. Annemarie heeft als jongerenwerker en coördinator van stedelijke en culturele jongerenprojecten veel met jonge vrijwilligers gewerkt. Als vrijwilligerscoördinator voor toenmalig Welzijn Divers en Buurtbemiddeling073 heeft ze haar ervaring in het begeleiden van vrijwilligers uitgebreid. Annemarie is verbindend, organisatorisch sterk en stressbestendig.

Astrid van den Hoek
Na een zeer gevarieerde loopbaan maakt Astrid in augustus 2016 haar entree bij Farent als secretaresse. Voor team Galant ondersteunt ze de vacaturebank en de communicatie van Galant. Daarnaast zorgt Astrid er voor dat alle klantgegevens up-to-date blijven. De ‘maatschappelijke sfeer’ van een welzijnsorganisatie bevalt haar uitstekend.