Coronahulp in de gemeente 's-Hertogenbosch. Klik hier voor meer informatie
 

Galant adviseert en ondersteunt organisaties.

Vrijwilligers werven

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor stichtingen en verenigingen. Ben je op zoek naar nieuwe krachten, vast of tijdelijk, voor je organisatie? Plaats je vacature, korte klus of maatschappelijke stage in de Galant vacaturebank. Iedere dag reageren potentiële vrijwilligers op vacatures en nog meer mensen kijken rond wat voor vrijwilligerswerk er te doen is.
Met een account in de vacaturebank kun je ook profielen bekijken en reageren op vrijwilligers die zich aanbieden via onze website.

Succesvolle vacatures schrijven

Een heldere en enthousiaste beschrijving van je vacature geeft een positieve eerste indruk. Dat maakt voor potentiële vrijwilligers hét verschil tussen wel of niet reageren. We hebben alle tips voor Vrijwilligers werven met pakkende vacatures bij elkaar gezet in een handig document. Wil je graag een advies op maat? Neem dan contact op met Galant voor een afspraak.

Contact met potentiële vrijwilligers

Een vrijwilliger is enthousiast over je vacature en heeft besloten om kennis met je te maken. Maar reageer jij pas na twee weken op de mail, dan lijkt het net of je geen vrijwilligers nodig hebt. En is de vrijwilliger misschien al ergens anders op gesprek gegaan. Dus:

  • Geef aan wanneer je (telefonisch) bereikbaar bent.
  • In de Galant vacaturebank kun je ook je Whatsapp of Facebook Messenger vermelden bij je vacature.
  • Zet in de vacature binnen hoeveel dagen je zult reageren.
  • Geef alleen een e-mailadres op dat regelmatig wordt bekeken.
  • Antwoord altijd op berichten van potentiële vrijwilligers.

De mensen die reageren op je vacature(s) in de Galant vacaturebank worden niet door ons gescreend. Je bent hier als organisatie zelf verantwoordelijk voor. Wij raden aan altijd een gesprek te voeren met een geïnteresseerde kandidaat. Ook als iemand niet geschikt is voor de betreffende vacature, kan deze persoon misschien van betekenis zijn voor je organisatie in een andere functie. Wijs je iemand af, verwijs de kandidaat dan naar andere organisaties of de Galant vacaturebank.

Meer tips voor het werven van vrijwilligers

Naast het plaatsen van een vacature in de vacaturebank kun je meer doen om vrijwilligers te werven:

  • Verspreid de vacature via sociale media. Je kunt ook gebruik maken van (betaalde) advertenties, bijvoorbeeld op Facebook.
  • Schrijf een mooi verhaal waarin je meer verteld over het doen van vrijwilligerswerk bij jouw organisatie. Waarom is dat leuk, nuttig of waardevol? Laat enthousiaste vrijwilligers aan het woord over hun motivatie. Stuur je verhaal, liefst met een goede foto, naar wijkkranten en lokale media.
  • Schakel je vrijwilligers in als ambassadeurs en vraag hen de vacature te verspreiden in hun netwerk.
  • Organiseer een open dag of kennismakingsactiviteit voor potentiële vrijwilligers.
  • Laat een filmpje maken over vrijwilligerswerk bij jouw organisatie door het Galant Mediateam. De filmpjes worden geplaatst op onze website en sociale media.

Wil je advies op maat over het werven van (specifieke) vrijwilligers voor jouw organisatie? Neem dan contact op met Galant.