Galant adviseert en ondersteunt organisaties.

Vacatures schrijven

Vacatures schrijven

Mensen die op zoek gaan naar vrijwilligerswerk, hebben keuze uit veel vacatures. Hoe completer het beeld is dat de potentiële vrijwilliger van je organisatie en de vacature krijgt, hoe beter hij/zij een keuze kan maken. Op deze pagina geven we je tips voor het schrijven van wervende en overzichtelijke vacatures.

• Denk vooraf na over de schrijfstijl en toon van de vacature, dit geeft een eerste indruk van de sfeer bij de organisatie. Is die formeel of informeel? Ga je de potentiële vrijwilliger aanspreken met “u” of “jij”?

• Bedenk een goede titel. Dat kan een concrete beschrijving van de functie zijn (“Penningmeester gevraagd”) of een vraag over de interesses van de potentiële vrijwilliger (“Fietst u ook graag?”). Gebruik in ieder geval nooit de titel “Vrijwilliger gezocht” want dit zegt niets over de functie en valt ook niet op tussen alle andere vacatures.

• Denk vanuit de vrijwilliger. Een vacature waarin alleen staat beschreven wat de organisatie nodig heeft, spreekt minder aan.

– Benoem het talent of de interesse die de vrijwilliger zou moeten hebben. Bijvoorbeeld: Je kunt je goed inleven in een ander.
– Benoem de betrokkenheid bij het vrijwilligerswerk vanuit de vrijwilliger. Bijvoorbeeld: Je vrolijkt graag een oudere op.
– Benoem redenen waarom mensen dit vrijwilligerswerk (zouden willen) doen. Bijvoorbeeld: Dankzij jouw inzet worden ouderen geholpen langer zelfstandig te blijven.

• Vermijd vakjargon, het maakt een tekst afstandelijk en kan ervoor zorgen dat de functie onnodig complex overkomt:

Hoe moet het niet?
“Je gaat zorgen voor de organisatorische ondersteuning en uitvoering van de verschillende showdown activiteiten voor visueel gehandicapten.”

Hoe kan dat beter?
“Je bent sportief en wil anderen graag helpen dat ook te zijn. Showdown is een sport waarmee blinden en slechtzienden zich kunnen uitleven. Een actieve groep sporters kan jouw hulp gebruiken om deze activiteiten mogelijk te maken! Je zorgt er voor dat zij op een veilige en gezellige manier kunnen bewegen.”

• Geef praktische informatie over het vrijwilligerswerk:

– Welke concrete werkzaamheden voert de vrijwilliger uit? Bijvoorbeeld: tafels dekken, de jassen van bezoekers aannemen en de maaltijden serveren.
– Op welke dag(en), tijd(en) en locatie vinden de werkzaamheden plaats?
– Zijn er speciale vereisten, bijvoorbeeld een rijbewijs, EHBO-diploma of werkkleding?

• Benoem wat je de vrijwilliger te bieden hebt. Dat kunnen praktische zaken zijn zoals een vrijwilligersvergoeding, training of gratis toegang tot activiteiten. Maar benoem ook zaken als gezelligheid in het team, waardering van deelnemers of persoonlijke groei van de vrijwilliger.

• Laat de vacature door iemand nakijken, liefst iemand van buiten de organisatie. Is de vacature duidelijk, correct en volledig? Maakt de vacature nieuwsgierig? Je kunt je vacature ook laten nakijken door Galant, door deze te mailen.