Vacaturebank VrijwilligersAcademie073

Guus Bekooyde Luisterlijn

“Dankbaarheid is het eerste wat in me opkomt”

“Werken bij de Luisterlijn, gemiddeld zo’n vier uur per week, verschaft me veel voldoening en dankbaarheid. Omdat ik wat kan betekenen voor mensen die daar behoefte aan hebben. Soms ben je iemands strohalm, laatste houvast. Als je dan een gesprek kan afsluiten met een opgeluchte beller, iemand die blij is dat-ie gewoon mocht praten tegen je, dat is prachtig.

Nu, in coronatijd, is eenzaamheid het grootste probleem. Dat wordt door sommige mensen heel diep gevoeld. En dat kan tot allerlei andere nare gedachten leiden. Dat hoor je en dat voel je. Iemand wat perspectief bieden, wat zingeving, is het minste wat je kan doen. Het zorgt ook dat je jezelf als waardevol medemens ziet, niet onbelangrijk voor vrijwilligerswerk.

Ik ben naast vrijwilliger bij de Luisterlijn ook actief bij de KBO Brabant in een soortgelijke rol en bij de Voedselbank. Daarnaast doe ik nog van alles voor Heemkunde en Museum Boxtel, mijn woonplaats. Je kan niet echt zeggen dat ik met pensioen ben, ik heb het drukker dan ooit. Bij de Luisterlijn werk ik nu zo’n vier jaar. Ik ben er ook lid van de landelijke vrijwilligersraad, een soort OR voor de 1500 vrijwilligers. Ik vind het belangrijk om maatschappelijk zinvol bezig te zijn. Dat is míjn motivatie.”

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden