Vacaturebank VrijwilligersAcademie073

Jos van RaakHEVO Rosmalen

“Het vrijwilligerswerk zit in mijn bloed”

"Bij de HEVO ben ik bestuurslid. Een bestuurslid is verantwoordelijk voor een bepaald onderdeel bij de HEVO. Een groot deel van het activiteitenaanbod van HEVO wordt georganiseerd binnen clubs, zoals biljarten, bridgen, dansen, zingen, bewegen enz. Deze clubs opereren onder de HEVO-paraplu. Voor deze clubs is er een aparte commissie die hen begeleidt en faciliteert. Ik geef leiding aan deze commissie, zorg voor de onderlinge afstemming en verdeel de zalen.

Daarnaast ben ik voorzitter van de evenementencommissie die grote evenementen, niet alleen voor de HEVO-leden, organiseert. Onze vaste activiteiten zijn onder meer carnaval en de kerstviering in de kerk gevolgd door een kerstlunch. De HEVO heeft ruim 2700 leden waarvan er zo’n 1000 gebruikmaken van de aangeboden activiteiten. De meeste zijn Rosmalenaren, maar er komen ook mensen uit andere gemeenten in de buurt.

Ik verricht al lang vrijwilligerswerk, ook toen ik nog werkte. Kennelijk zit het vrijwilligerswerk in mijn bloed. Het brengt me veel nieuwe contacten, mensen van verschillende pluimages. Dat is het leuke er aan. Ik wil graag iets kunnen betekenen voor de mensen. Zo maak ik me nuttig. Eigenlijk kan ik geen ‘nee’ zeggen."

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden