Vacaturebank VrijwilligersAcademie073

Vera van LimptOJC Rosmalen

“Een club draait niet vanzelf en vele handen maken licht werk”

Vera is bij voetbalclub OJC met regelmaat te vinden. Uiteraard volgt ze, als het even kan, langs de lijn haar zoon, hij voetbalt bij de jeugdafdeling. Maar ze is ook actief op de achtergrond bij OJC.

Een grote voetbalclub draait niet vanzelf, bij OJC zijn 400 vrijwilligers actief. Dat vraagt om een goed vrijwilligersbeleid. Vera is actief binnen de vrijwilligerscommissie. Samen met enkele collega-vrijwilligers zorgt ze voor de werving; het aantrekken van nieuwe vrijwilligers. Ook het bedanken van vrijwilligers heeft haar aandacht. Dat kan zijn via een kaartje, telefoontje of een andere waarderingsactiviteit. Binnen de club is ook aandacht voor de Vrijwilliger van de maand, dat is een speciaal moment voor die vrijwilliger die iets extra’s toevoegt aan de vereniging. Dat kan zijn: een team coachen of trainen, een toernooi of ander evenement organiseren, materiaal beheer of de trainingen inplannen.

‘Een club draait niet vanzelf en ja, vele handen maken licht werk.’ Vera vindt het ook belangrijk dit uit te dragen naar de kinderen.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden