Gastmens, een vak apart (deel 1)

14 maart 2024 's-Hertogenbosch
Gastvrouw

Met plezier ontvang je gasten/bezoekers/deelnemers op je locatie. Je geeft informatie, maakt een praatje, eventueel met een bakje koffie/thee. Maar soms kom je wel eens moeilijke situaties tegen. Bezoekers die gehaast of onvriendelijk zijn. De organisatie die veel van je vraagt. Onverwachte vragen waar je ter plekke iets mee moet. 

Vele organisaties hebben gastvrouwen en gastheren (gastmensen) als eerste aanspreekpunt. Deze mensen zijn erg belangrijk voor de organisatie en vormen voor klanten de eerste indruk en kennismaking met de organisatie. Daarom is het handig om als vrijwilliger handvatten te krijgen hoe om te gaan met mensen, bijvoorbeeld ook in lastige situaties.

Voor een gastvrije ontvangst is het nodig om ons bewust te zijn van onze verbale en non-verbale communicatie, inzicht te hebben in gastvrijheid én sensitief te zijn in hoe gedrag en de manier van praten over kan komen op de ander.

  • Wat betekent het om het eerste contact te zijn van een organisatie?
  • Hoe zorg je voor een goede eerste indruk?
  • Hoe blijf je aardig, ook als de bezoeker dat niet is?

Deze en andere vragen komen aan bod gedurende deze trainingen. Er is aandacht voor theoretische achtergrond en omkadering. Daarnaast gaan we natuurlijk oefenen met concrete situaties, al dan niet uit je eigen praktijk. 

Over de workshopgever

Arnamuskens

Deze basiscursus wordt gegeven door workshopleider Arna Muskens. Arna is als trainer en coach actief en begeleidt mensen en organisaties rondom communicatie en klantcontact. Vanuit haar trainings-en coachingswerk heeft Arna vele trainingen voor de Vrijwilligersacademie verzorgd . Bij deze trainingen waarbij "het communiceren" altijd centraal staat wordt op een ontspannen wijze zowel 'geleerd' als 'ervaren'.

Gegevens

Datum: 14 maart 2024
Tijd: 13:00 - 16:00 uur
Kosten: € 5,00

Locatie

Farent hoofdkantoor
Rogier van der Weydenstraat 2
5213 CA 's-Hertogenbosch

Organisator

Arna Muskens
Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden
Wist je dat onze Galant vacaturebank is uitgebreid met groepsklussen en vrijwilligerswerk voor jongeren? Nieuw in de vacaturebank Galant: klussen voor jongeren en groepen!