Gastmens, een vak apart

02 maart 2023
Pexels Photomix Company 518244

Een belangrijke eerste indruk

Met plezier ontvang je gasten/bezoekers/deelnemers op je locatie. Je geeft informatie, maakt een praatje, eventueel met een bakje koffie/thee. Maar soms kom je wel eens moeilijke situaties tegen. Bezoekers die gehaast of onvriendelijk zijn. De organisatie die veel van je vraagt. Onverwachte vragen waar je ter plekke iets mee moet. 

Vele organisaties hebben gastvrouwen en gastheren (gastmensen) als eerste aanspreekpunt. Deze mensen zijn erg belangrijk voor de organisatie en vormen voor klanten de eerste indruk en kennismaking met de organisatie. Daarom is het handig om als vrijwilliger handvatten te krijgen hoe om te gaan met mensen, bijvoorbeeld ook in lastige situaties.

Voor een gastvrije ontvangst is het nodig om ons bewust te zijn van onze verbale en non-verbale communicatie, inzicht te hebben in gastvrijheid én sensitief te zijn in hoe gedrag en de manier van praten over kan komen op de ander. Tijdens twee bijeenkomsten gaan we samen het vak 'gastmens' en onze spilfunctie verdiepen.

  • Wat betekent om het het eerste contact te zijn van een organisatie?
  • Hoe zorg je nu voor een goede eerste indruk?
  • Hoe blijf je aardig, ook als de bezoeker dat niet is?

Deze en andere vragen komen aan bod gedurende deze trainingen. Er is aandacht voor theoretische achtergrond en omkadering. Daarnaast gaan we natuurlijk oefenen met concrete situaties, al dan niet uit je eigen praktijk.

 

 

Voor wie

Deze training is er voor iedereen die de rol van gastmens op zich neemt en hier graag even verder wil in verdiepen. 

Opgelet!

Deze workshop bestaat uit twee trainingsmiddagen die je allebei volgt, namelijk donderdag 2 maart en donderdag 9 maart, telkens van 13u30-16u. 

 

 

Praktische info

Wij zorgen voor pen en papier. De workshop is rolstoeltoegankelijk. Heb je ondersteuning nodig om de workshop voor jou toegankelijk te maken, dan horen we dat graag via info@galant.nl.

De locatie van de workshop wordt nog gecommuniceerd. 

Opgelet!

Deze workshop bestaat uit twee trainingsmiddagen die je allebei volgt, namelijk donderdag 2 maart en donderdag 9 maart, telkens van 13u30-16u. 

Gegevens

Datum: 02 maart 2023
Tijd: 13:00 - 16:00 uur
Kosten: € 10,00

LocatieOrganisator

Arna Muskens
Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden
Af en toe helpen, wanneer het in jouw agenda past? Via onze flex-ploeg Blik Vrijwilligers kun je iets goeds te doen voor een lokale organisatie die even extra handjes nodig heeft. Bij voorbeeld bij onderhoudsklussen of grote activiteiten. Je krijgt een appje van Galant als een organisatie hulp nodig heeft en bepaalt zelf of je zin en tijd hebt om mee te werken. Je helpt steeds één dagdeel of één dag met afgebakende tijden. Dat kan ook op zaterdag of zondag zijn, of een avond. Meld je aan