Het geheim van de schelp

03 november 2023 's-Hertogenbosch
Tile G5c0590af9 1280

Lessen van een pelgrimstocht

De Sint-Jakobsschelp is het symbool voor een van de bekendste pelgrimstochten; die naar Santiago. Ook in onze stad zie je de routebordjes met de schelp staan. Maar wat heeft de schelp nu met de tocht te maken? En wat maakt deze tocht zo populair? Verandert lopen je leven, is er een voor en na Compostella? 

 

Inhoud

Twan van der Steen, 'gezegend' met een angststoornis, neemt ons deze avond mee op tocht. Dit doet hij aan de hand van een aantal thema’s zoals zijn rugzak, spirituele ontmoetingen, fysieke ongemakken, dealen met eenzaamheid en nog meer. 

Verwacht geen chronologisch reisverslag, wel een persoonlijk verhaal dat je kan inspireren om je eigen leven eens onder de loep te nemen. De avond belooft een gevarieerde vertelling met beeldmateriaal, ruimte voor interactie en het stellen van vragen. 

 

Voor wie

Deze avond is gericht op iedereen die een inspirerend avondje uit wil in het gezelschap van andere vrijwilligers. Hou je zelf van wandelen, kriebelt het om ook op tocht te gaan, ben je nieuwsgierig? Dan nodigen we je van harte uit om deel te nemen. 

 

Praktische info

Voor deze workshop zijn we te gast in het Satdsklooster San Damiano. Zo geven we je de mogelijkheid om ook eens een kijkje te nemen binnen de muren van dit klooster. 

Wij zorgen voor pen en papier. De workshop is rolstoeltoegankelijk. Heb je ondersteuning nodig om de workshop voor jou toegankelijk te maken, dan horen we dat graag via info@galant.nl.

 

Over de workshopgever

Twanwandelfoto

Twan van der Steen verdiende zijn sporen in het onderwijs, maar moest wegens  angst- en dwangproblemen zijn baan stopzetten. Hij richtte de Voorlichtingsgroep bij de ADF Stichting op, waar hij het begrip over en de kennis van angst- en dwangstoornissen mee vergroot. 

Tijdens zijn tocht naar Santiago vierde Twan zijn 60ste verjaardag. Vanuit zijn interesse in persoonlijke ontwikkeling en authentiek leven, deelt hij het verhaal van zijn tocht en de daarin opgedane levenslessen graag met ons. 

Gegevens

Datum: 03 november 2023
Tijd: 19:30 - 21:30 uur
Kosten: € 5,00

Locatie

Stadsklooster San Damiano
Van der Does de Willeboissingel12
5211 CB 's-Hertogenbosch

Organisator

Twan van der Steen
Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden
Ruim veertigduizend inwoners van ’s-Hertogenbosch doen vrijwilligerswerk: dat levert heel wat mooie verhalen op. Om die te verzamelen, zwerven er vijftig Goeie Vriendenboekjes van Galant rond in de gemeente. De Goeie Vriendenboekjes worden door vrijwilligers aan elkaar doorgegeven en zullen opduiken bij stichtingen, verenigingen en ontmoetingsplekken. Lees meer Galant Goeie Vriendenboek