In Goed Gesprek

14 november 2023 's-Hertogenbosch
Pexels Miguel Á Padriñán 1111368

Als praten een goed gesprek wordt

We praten wat af gedurende de dag. Maar wanneer wordt praten nu een echt goed gesprek? 

Inhoud

In deze training kijken we naar het voeren van een Goed Gesprek in de ouderenzorg. 

Het is een kunst om een verdiepende dialoog te voeren met ouderen, hun familie en je collega’s, zodat je de juiste informatie krijgt om het welbevinden van ouderen te vergroten.

Het gaat dus om signalen waarnemen, oppakken en in gesprek gaan en blijven over welbevinden. In de training krijg je ook handvatten hoe om te gaan met negativiteit of verdriet. Daarnaast leer je hoe je een gesprek kan ombuigen en de regie kan houden. Ook omgaan met weerstand en het stellen van grenzen komt aan bod. 

In veel gesprekken gaat het over praktische oplossingen. Een oplossing is fijn, maar daarnaast is aandacht en een luisterend oor ook van belang. Een goed gesprek is net zo waardevol als een passende activiteit of goede zorg.

 

Voor wie

Deze training wordt aangebonden door de Van Neynsel Academie en richt zich dus vooral op vrijwilligers die werken in de ouderenzorg. Via Galant Vrijwilligersacademie kunnen we een aantal plaatsen aanbieden voor een breder publiek. Vrijwilligers die met mensen werken als maatje, in de ouderzorg, als gastmens etc. zijn ook van harte welkom!

Over de workshopgever

Logo Van Neysel (002)

Deze training wordt aangeboden door onze partner Van Neynsel Academie. 

Van Neynsel combineert wonen, zorg en welbevinden voor ouderen in ‘s-Hertogenbosch en Vught. Altijd met aandacht voor individuele behoeften. Van Neynsel kent zes woonlocaties, maar is er ook voor ouderen die zelfstandig wonen in de wijk. 

Deze training vindt plaats op een van de locaties, Eemwijk.

Gegevens

Datum: 14 november 2023
Tijd: 13:00 - 16:30 uur
Kosten: € 5,00

Locatie

Woonzorgcentrum Eemwijk
Eemweg 114
5215 HR 's-Hertogenbosch

Organisator

Van Neynsel Academie
Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden
Ruim veertigduizend inwoners van ’s-Hertogenbosch doen vrijwilligerswerk: dat levert heel wat mooie verhalen op. Om die te verzamelen, zwerven er vijftig Goeie Vriendenboekjes van Galant rond in de gemeente. De Goeie Vriendenboekjes worden door vrijwilligers aan elkaar doorgegeven en zullen opduiken bij stichtingen, verenigingen en ontmoetingsplekken. Lees meer Galant Goeie Vriendenboek