Maak kennis met het Dierentehuis

28 juni 2023 's-Hertogenbosch
Catsdogs

Kijk, geniet en leer van onze dieren!

Houd jij van dieren en zou je wel eens willen weten hoe dieren die geen thuis meer hebben, worden opgevangen? Kom dan een kijkje nemen achter de schermen van Dierentehuis ’s-Hertogenbosch e.o!

Inhoud

De workshop begint met een introductie door Hans Buddendijk, voorzitter van het bestuur, en al jarenlang vrijwilliger bij het Dierentehuis. Hij zal een inkijk geven in wat het Dierentehuis doet en wat er bij de opvang komt kijken. Ook zal hij het thema dierenwelzijn aanroeren.

Daarna is het tijd voor een rondleiding door Hans en Wendy. Wendy van der Togt is al jaren werkzaam als een van de twee beheerders van het Dierentehuis. Tijdens de rondleiding breng je een bezoek aan de verblijven van de honden en katten. Heb je vragen, voel je vrij om ze te stellen. Wendy en Hans beantwoorden graag jouw vragen.

Na de rondleiding heb je de mogelijkheid om met een aantal honden een groepswandeling te maken of om met katten - die dit wensen – te spelen en te knuffelen.

Voor wie

Deze workshop is bedoeld voor iedereen die van dieren houdt, en weleens zou willen weten hoe de opvang van honden en katten die bij het Dierentehuis binnenkomen, er in de dagelijkse praktijk uitziet.

Verder biedt het je de mogelijkheid om de katten en honden die daar verblijven, lieve aandacht te geven.

Praktische info

We beginnen om 19 uur. Het programma duurt tot 21 uur.

De dierenverblijven zijn toegankelijk voor een kleine rolstoel. Als je ondersteuning nodig hebt om deze activiteit voor jou toegankelijk te maken, neem dan gerust contact op via info@galant.nl.

 

 

Over de workshopgever

Logo2dieretehuis

Over Dierentehuis ’s-Hertogenbosch e.o

Met een team van professionele vaste medewerkers, stagiairs en vrijwilligers vangt het Dierentehuis jaarlijks ruim 500 honden en katten op. De dieren krijgen behalve (medische) verzorging ook de aandacht en afleiding die ze nodig hebben. Daarnaast zet het team zich in om een nieuw én goed thuis voor de dieren te vinden.

Gegevens

Datum: 28 juni 2023
Tijd: 19:00 - 21:00 uur
Kosten: € 5,00

Locatie


Oosterplasweg41
5215 TH 's-Hertogenbosch
Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden
Ruim veertigduizend inwoners van ’s-Hertogenbosch doen vrijwilligerswerk: dat levert heel wat mooie verhalen op. Om die te verzamelen, zwerven tussen 8 mei en 1 juli vijftig Goeie Vriendenboekjes van Galant rond in de gemeente. De Goeie Vriendenboekjes worden door vrijwilligers aan elkaar doorgegeven en zullen opduiken bij stichtingen, verenigingen en ontmoetingsplekken. Lees meer Galant Goeie Vriendenboek