Samen smaakt beter!

03 oktober 2023 's-Hertogenbosch
Pexels Kampus Production 7658822

Lokaal lunchen op de Graafse Akker

Benieuwd naar wat er zoal groeit en bloeit op de Graafse Akker op Oost? Kom een ochtend rondkijken, mee oogsten, koken en proeven natuurlijk! Want samen smaakt altijd beter!

Inhoud

De Graafse Akker is een actieve groep wijkbewoners die samen deze groene oase op Oost tot een paradijs maken. Er is een blotevoetenpad, een vijver, een kas vol tomaten en natuurlijk de akker. Kom je mee ontdekken? 

In het kader van de Week tegen Eenzaamheid, nodigen we je graag uit om kennis te komen maken met deze bijzondere plek. Je krijgt een rondleiding op, en uitleg over het terrein. We gaan samen ontdekken wat er groeit op de akker om een lekkere soep te maken die we natuurlijk ook uitgebreid gaan proeven. 

Zo leer je op een laagdrempelige manier nieuwe mensen en deze inspirerende plek kennen. En wie weet blijf je wel hangen en kom je de week nadien weer terug ;-) 

Voor wie

Deze activiteit is voor iedereen die nieuwsgierig is naar de Graafse Akker en het leuk vindt om nieuwe mensen te ontmoeten. Je leert daarnaast ook wat over moestuinieren en maakt samen een lokale soep. De lunch is inbegrepen. 

 

 

Praktische info

Deze activiteit vindt buiten plaats, handig als je je kleding hierop aan past. Bij regenweer is er wel een overdekte plek om te lunchen natuurlijk. 

De ingang van de Graafse Akker bevindt zich tussen de buurtschuur en de parking van de Albert Heijn op het Mgr, van Rosmalenplein in den Bosch Oost. Parkeren kan vrij op straat. Een fietsstalling vind je aan het begin van het pad naar de akker. 

Een tegen eenzaamheid

Eén tegen eenzaamheid is het actieprogramma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport om eenzaamheid in Nederland te verminderen. Het gevoel ‘erbij te horen’ en ‘ertoe te doen’ is voor ieder mens een basisbehoefte. Maar steeds meer mensen voelen zich eenzaam. Vrijwilligerswerk kan zeker een belangrijke rol spelen om eenzaamheid tegen te gaan.

Tijdens de jaarlijkse Week tegen Eenzaamheid, dit jaar van 28 september tot 4 oktober, wordt het thema extra in de aandacht gebracht door diverse activiteiten. Meer info vind je op de website: Een tegen eenzaamheid.

 

 

Eentegeneenzaamheid Final RGB Schuin

Over de workshopgever

Makkervandegraafseakker

De Graafse Akker is een project van de Stichting Transfarmers. Bestuur, medewerkers van het eerste uur en heel veel vrijwilligers werken samen met buurtbewoners om de leefomgeving eetbaar, speelbaar en groener te maken. Doel is om het buurtgroen te behouden en gebruiken om mensen samen te brengen en hen te motiveren tot creëren, verbouwen, van elkaar leren en te onthaasten. Om de zelfredzaamheid in de wijk te vergroten en de maakbaarheid van de eigen omgeving terug te geven aan de burger.
De Transfarmers ondersteunen de vrijwilligers (makkers) in de organisatie en coördinatie van De Graafse Akker.

Gegevens

Datum: 03 oktober 2023
Tijd: 11:00 - 13:30 uur
Kosten: € 0,00

Locatie


Mgr. van Roosmalenplein 19
5213 GC 's-Hertogenbosch

Organisator

Transfarmers
Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden
Ruim veertigduizend inwoners van ’s-Hertogenbosch doen vrijwilligerswerk: dat levert heel wat mooie verhalen op. Om die te verzamelen, zwerven er vijftig Goeie Vriendenboekjes van Galant rond in de gemeente. De Goeie Vriendenboekjes worden door vrijwilligers aan elkaar doorgegeven en zullen opduiken bij stichtingen, verenigingen en ontmoetingsplekken. Lees meer Galant Goeie Vriendenboek