Sterk Gestemd!

08 november 2023 's-Hertogenbosch
Woman G4821229a4 1280

Je stem als instrument

 Je geeft training aan een groep kinderen, leest voor, verzorgt rondleidingen in de stad... Als vrijwilliger praat je vaak heel wat af. En dat voel je in je stem!

Hoe zorg je dat een groep mensen geboeid luistert naar jouw presentatie of rondleiding? Dat je de aandacht van je doelgroep vast houdt? En dat liefst zonder aan het eind van de dag doodmoe te zijn? Deze workshop geeft je tips, uitleg en oefeningen!

 

Inhoud

Deze workshop begint met een stukje theoretische achtergrond over de stem. Hoe werkt deze, hoe onderhoud je deze, wat kun je ermee bereiken, wat doe jouw stem met een ander, wat doet jouw stem met het verhaal? De stem als instrument!

Naast het stukje theorie heeft de workshop vooral een praktische insteek. We gaan oefenen met intonatie, tempo, toon en het effect van je houding op je stem. Als deelnemer krijg je ook de ruimte om een stukje voor te lezen zodat je persoonlijk feedback kan krijgen over je stemgebruik. 

 

Voor wie

Voor iedereen die vrijwillig maar ook beroepsmatig voor kleine en grotere groepen spreekt & presenteert. Maar ook voor diegenen die voordragen en/of toneelspelen/acteren.

Praktische info

Heb je vooraf vragen of behoeften qua inhoud van de workshop? Dan horen we die graag! Je kunt mailen naar info@galant.nl, dan informeren wij vooraf de workshopleider. 

Wij zorgen voor pen en papier. De workshop is rolstoeltoegankelijk. Heb je ondersteuning nodig om de workshop voor jou toegankelijk(er) te maken, dan horen we dat graag via info@galant.nl.

Over de workshopgever

Jacquelineblom

Voixla! De naam zegt het al... Voixlà! La Voix... De stem dus.

Als stemactrice/voice-over werkt Jacqueline Blom vanuit haar eigen studio. Ze heeft ruim 30 jaar ervaring met het inspreken van allerlei producties voor radio en tv. Maar ook bij e-learning, explanimations, uitlegvideo's, telefooncentrales etc. kan je haar stem horen.

Als zelfstandig ondernemer houdt ze van de afwisseling die dit leven met zich meebrengt. Mensen bewust maken van hun stem als overtuigingsinstrument is een van haar drijfveren. Als betrokken ondernemer was ze aanwezig bij het Galant Tof Café. En nu staat ze te popelen om haar kennis met vrijwilligers te delen!

Gegevens

Datum: 08 november 2023
Tijd: 19:15 - 21:15 uur
Kosten: € 5,00

Locatie

Farent hoofdkantoor
Rogier van der Weydenstraat 2
5213 CA 's-Hertogenbosch

Organisator

Jacqueline Blom
Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden
Ruim veertigduizend inwoners van ’s-Hertogenbosch doen vrijwilligerswerk: dat levert heel wat mooie verhalen op. Om die te verzamelen, zwerven er vijftig Goeie Vriendenboekjes van Galant rond in de gemeente. De Goeie Vriendenboekjes worden door vrijwilligers aan elkaar doorgegeven en zullen opduiken bij stichtingen, verenigingen en ontmoetingsplekken. Lees meer Galant Goeie Vriendenboek