Website teksten voor het brein

09 november 2023 's-Hertogenbosch
Pexels Suzy Hazelwood 1995842

Website teksten die onderscheiden

De grootste dooddoener op elke website: dat je er welkom bent.

Welkom? Natuurlijk is iedereen welkom op websites. Hoe je dan wél onderscheidend bent? Dat leer je in de workshop Websiteteksten voor het brein. Deze avond ga jij je hele homepage verbouwen (lees: herschrijven).

 

Inhoud

We nemen de teksten op je homepage onder de loep. En kijken samen waar het beter kan. Bij het herschrijven van de teksten nemen we de beinvloedingsprincipes van Robert Cialdini mee.

Basiskennis hiervan stelt je in staat om later ook andere webpagina's van je website onder handen te nemen. Samen bekijken we goede en slechte voorbeelden. Daarna ga je zelf aan de slag om je tekst te herschrijven met wat je hebt geleerd. 

Zo leer je niet alleen korter en krachtiger schrijven, maar teksten ook doelgroepgerichter te formuleren. 

 

Voor wie

Iedereen die binnen een vereniging of stichting verantwoordelijk is voor websitebeheer en/of Communicatie & PR. 

Enige ervaring met het schrijven van websiteteksten is fijn. De beïnvloedingsprincipes van Robert Caldini worden niet helemaal theoretisch uitgelegd, maar wel gebruikt. Dus handig als je die ter voorbereiding al even doorneemt en fris in het geheugen hebt. 

Praktische info

Let op! Voor deelname aan deze workshop dien je te beschikken over een eigen laptop, die aangesloten kan worden op het wifi-netwerk van de locatie. Beschik je niet over een laptop? Laat dit na je aanmelding even weten via een mail naar info@galant.nl. We kijken dan samen naar een oplossing.

Na je aanmelding ontvang je nog een extra mail met een aantal vragen (o.a. over de organisatie waar je werkt). Met deze informatie zal workshopleider André zorgen voor advies op maat tijdens de workshop.

Wij zorgen voor pen en papier. De workshop-locatie is rolstoeltoegankelijk. Heb je ondersteuning nodig om de workshop voor jou toegankelijk te maken, dan horen we dat graag via info@galant.nl.

Over de workshopgever

Andre Van Der Vlerk

André van der Vlerk was jarenlang in loondienst werkzaam in de journalistiek. Sinds 2012 helpt hij met zijn bedrijf Flairk bedrijven, onderwijs, zorg en welzijn, en gemeenten met echte/mooie/authentieke content. Behalve persberichten zijn dit ook blogs, ervaringsverhalen, interviews, etc.


''Ik speur graag jouw organisatie af op zoek naar prachtverhalen. Ik zoek ze op, stof ze af, poets ze op en laat ze blinken op jouw website en social media. Ik breng jouw bedrijfsverhaal tot leven.''

Gegevens

Datum: 09 november 2023
Tijd: 19:00 - 22:00 uur
Kosten: € 10,00

Locatie

Farent hoofdkantoor
Rogier van der Weydenstraat 2
5213 CA 's-Hertogenbosch

Organisator

André van der Vlerk
Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden
Ruim veertigduizend inwoners van ’s-Hertogenbosch doen vrijwilligerswerk: dat levert heel wat mooie verhalen op. Om die te verzamelen, zwerven er vijftig Goeie Vriendenboekjes van Galant rond in de gemeente. De Goeie Vriendenboekjes worden door vrijwilligers aan elkaar doorgegeven en zullen opduiken bij stichtingen, verenigingen en ontmoetingsplekken. Lees meer Galant Goeie Vriendenboek