Nieuws over vrijwilligerswerk

Nieuwe vacaturebank goed gevuld!

De nieuwe Galant vacaturebank ging in juli online en is ondertussen goed gevuld met meer dan 200 vacatures en korte klussen voor vrijwilligerswerk. Valt jouw vacature genoeg op?

Met de lancering van de nieuwe vacaturebank hebben we afscheid genomen van Platform073. Het nieuwe systeem maakt het voor organisaties en vrijwilligers makkelijker om elkaar te vinden. Vrijwilligers kunnen met de verbeterde zoekfuncties snel keuzes maken voor werkzaamheden of doelgroepen en rechtstreeks contact leggen met de organisaties. Ook kunnen zij hun tijd en talent aanbieden via een Vrijwilligersprofiel.

Organisaties maken gratis gebruik van de vacaturebank voor hun werving. Naast vacatures kun je korte klussen plaatsen, voor als er tijdelijk extra handjes of kennis nodig zijn. De contactmogelijkheden zijn uitgebreid: nieuwe vrijwilligers kunnen zich aanmelden via mail, telefoon, Whatsapp of Messenger.

Hoe zorg je ervoor dat jouw vacature opvalt, tussen al die andere klussen? Meld je aan voor de workshop Wervende vrijwilligersvacatures schrijven op 21 oktober. Tijdens de workshop gaan we in op do’s en dont’s bij het schrijven van teksten en delen we de beste verleidingstactieken om nieuwe vrijwilligers te vinden!