Doe Kalender 'Samen is Leuker'

Klusje Doen

Ontdek op deze pagina een scala aan gratis activiteiten voor zowel jong als oud in de gemeente 's-Hertogenbosch. Deze activiteiten zijn toegankelijk voor iedereen en bieden een gelegenheid voor mensen om elkaar te ontmoeten en gezamenlijk plezier te beleven onder het motto 'Samen is Leuker'. Door gezamenlijke activiteiten te organiseren en bij te wonen, streven we ernaar om sociale isolatie en eenzaamheid te voorkomen, en gemeenschapsbanden te versterken.

Wat is er allemaal bij jou in de buurt te doen?

Op deze doe-kalender brengen we activiteiten van lokale non-profit organisaties, zorg- en welzijnsinstellingen en bedrijven in de gemeente 's-Hertogenbosch onder de aandacht.

Geef je activiteit aan ons door!

Voor plaatsing van een evenement op de doe-kalender 'SAMEN IS LEUKER' hanteren wij de volgende criteria:

  • Uitsluitend activiteiten (deze kunnen ook meerdaags zijn) van maatschappelijke non-profit organisaties (stichtingen en verenigingen), zorg- en welzijnsinstellingen en bedrijven in de gemeente ’s-Hertogenbosch worden geplaatst.
  • De activiteit moet openbaar zijn (voor iedereen toegankelijk).
  • De activiteit moet gratis toegankelijk zijn.
  • De activiteit mag niet van politieke of religieuze aard zijn.

 

Meld je activiteit
Opening Boschgaard 1 Juni

Open huis buurtruimte Boschgaard

1 juni 2024 - 1 juni 2024

Opening en open huis Boschgaard. Sociale huur en buurtruimte onder een duurzaam gebouwd en zelf beheerd dak. Opening 11.00 uur. Aansluitend open huis van 12.00 tot  17.00 uur. Kom je het mee vieren? Er zijn rondleidingen, activiteiten en muziek. Locatie: Mgr. van Roosmalenplein 19c (voorheen De Patio).

Opening Boschgaard 1 Juni
Noord Brabants Museum

Tentoonstelling Imagine Home | Het Noordbrabants Museum. 

2 mei 2024 - 2 juni 2024

In de tijdelijke tentoonstelling Imagine Home gaan we op zoek naar het thuisgevoel. Want wat betekent ‘thuis’ als je noodgedwongen ontheemd bent geraakt? In deze tentoonstelling geven dertien kunstenaars uit landen als Afghanistan, Oekraïne, Palestina, Syrië en Nederland, hun interpretatie van het thuisgevoel. De Huiskamer vormt een ontmoetingsplek waar vrijwilligers die zelf hun land hebben moeten verlaten, de rol van gastheer/gastvrouw aannemen en bezoekers als gast ontvangen met een kopje thee of koffie en wat lekkers. 
In deze laatste maand van de tentoonstelling (t/m 2 juni) is er een bomvol programma met workshops, gesprekken en (live)muziek. De activiteiten zijn merendeels gratis.

Naar het programma op de website
Gelijke Kansen Logo Liggend RGB2 (1)

Gelijke kansen festival Den Bosch

1 juni 2024 - 2 juni 2024

Tijdens het Gelijke Kansen Festival staat het opdoen van nieuwe ervaringen, het ontdekken van nieuwe talenten en het maken van plezier centraal. Kinderen en jongeren maken kennis met dingen die ze niet zomaar elke dag doen. De activiteiten zijn voor kinderen, jongeren én ouders. Goed om te weten: voor sommige workshops geldt een minimum- of maximumleeftijd om deel te nemen. 

Tijdens het door TOP-tijd georganiseerde Gelijke Kansen Festival kun je aan allerlei leuke, sportieve en creatieve activiteiten deelnemen. De activiteiten zijn gratis en verspreid over de stad te vinden. Leuk én leerzaam voor het hele gezin! Kickboksen, racen in een F1-simulator en meer...

 

Bekijk hier het programma
Werkgroep Computerhuis Oost

Workshop 'Op weg met Google Maps'

6 juni 2024 - 6 juni 2024

In deze workshop wordt het gebruik van Google Maps uitgelegd. Vooral wordt aandacht besteed hoe je met hulp van Google Maps een route kunt ingeven en hoe je de ingegeven route dan kunt wandelen, fietsen of rijden. Ook wordt de route voor Openbaar Vervoer berekend. Aanvang 9.30 uur einde 12.00 uur. Wil je deelnemen aan deze workshop meld je dan aan via de mail werkgroep.computerhuis.oost@gmail.com, met vermelding van de naam van de workshop.

Bezoekadres: Lucas van der Leydenstraat 29, 5213BB, 's-Hertogenbosch

 

Naar de website
Ouderenhonk De Slagen

Ontmoetingsmiddag Zomerterras 1 - Wijk De Slagen

7 juni 2024 - 7 juni 2024

Vrijdagmiddag 7 juni houdt stichting Het Bejaardentehuis voor de toekomst met de Vereniging Ouderen Honk De Slagen in de wijk een zomerterras. Deze ontmoetingsmiddag is voor de ouderen in de wijk om er eens lekker uit te waaien met een hapje en een drankje. Het plantsoen tussen de Derde Slagen en de Hoge Slagen wordt daarvoor ingericht. Aanvang 13.00 uur - sluiting 19.30 uur.

Letter Bekken (1)

Draag zelf voor op het open podium van Letterbekken

14 juni 2024 - 14 juni 2024

Letterbekken is hét poëziepodium van 's-Hertogenbosch en omstreken. Zij bieden een platform waar woorden tot leven komen en kunst wordt gedeeld. Of je nu een liefhebber bent van poëzie, een beginnende dichter of een ervaren schrijver, bij hen is iedereen welkom. 

Open Podium

Je kan je aanmelden op de avond zelf. Per editie kijken zij wie er op het open podium wil en dan zorgen zij ervoor dat iedereen evenveel de tijd krijgt om wat voor te dragen. Aan het thema houden is helemaal leuk maar geen verplichting. Kijk op de website voor meer informatie.

Naar de website
Nacht Van De Vluchteling (1)

Nacht van de vluchteling

15 juni 2024 - 16 juni 2024

In het weekend van 15-16 juni wordt de vijftiende editie van de Nacht van de Vluchteling gelopen. Samen vragen we aandacht voor de actuele, maar ook de vergeten humanitaire crises in de wereld en halen we geld op voor noodhulp ter plekke aan mensen op de vlucht. Wil je graag meelopen of doneren? Ga dan naar de website.

Naar de website
Nationale Archeologiedagen (1)

Nationale Archeologiedagen Den Bosch

14 juni 2024 - 16 juni 2024

Tijdens de Nationale Archeologiedagen stap je zelf in de geschiedenis van Den Bosch en/of omgeving. Dit is het moment om te ontdekken wat er allemaal in de bodem van Den Bosch en omgeving verborgen zit of zat. 

Op zaterdag 15 juni organiseert Erfgoed ‘s-Hertogenbosch een open dag in het kader van de Nationale Archeologiedagen. Iedereen is welkom om zelf te graven in de Bossche geschiedenis in het Groot Tuighuis aan de Bethaniestraat 4. Daar zijn van 10.00 tot 16.00 uur allerlei activiteiten voor jong en oud, zoals een archeologische zoekput en een workshop puzzelen met middeleeuws aardewerk. De toegang is gratis. 

Naar de website
Oosterhoeve Logo

Festival Kinderboerderij Oosterhoeve

22 juni 2024 - 22 juni 2024

22 juni van 12:00 tot 22:00 is er een alcohol vrij festival op Kinderboerderij Oosterhoeve aan de Oosterplas met marktkraampjes, muziek en hapjes.

Er worden optredens verzorgd door: Chiel Nugter, Eric en Born, 3klang zzing, Tangoarte, Marc & Peter, Maasakker en Bell. Het festival is gratis toegankelijk en voor het hele gezin.

Oosterhoeve Festival
Tuin Der Lusten

Tuin der Lusten

23 mei 2024 - 23 juni 2024

Den Bosch is een lustoord rijker, een pleisterplaats voor levensgenieters en kunstenmakers aan de Zuid Willemsvaart bij het Stadsarchief. Plof neer voor een koele pint op de zonnige terrassen, zie hoe de kunstwerken voor Bosch Parade om je heen ontstaan, ontmoet de makers, tref je maten, vier de momenten.

De openingstijden zijn:
Woensdag 15.00 – 23.00 uur
Donderdag 15.00 – 23.00 uur
Vrijdag 15.00 – 24.00 uur
Zaterdag 13.00 – 24.00 uur
Zondag 13.00 – 23.00 uur

Op dinsdag 18 juni vindt de try-out van Bosch Parade plaats. De Tuin der Lusten is daarom op 18 juni extra geopend van 17.00 – 24.00 uur.

Voor actuele informatie: volg het op Instagram @boschparade en @tuinderlusten.denbosch

 

Bosch Parade 2024 (1)

Bosch Parade 2024

23 juni 2024 - 23 juni 2024

Bosch Parade is wereldwijd uniek in opzet en verschijningsvorm. Het is een theatraal en musikaal kunstenspektakel op het water met Jheronimus Bosch (1450-1516) als inspiratiebron. Zijn wereldberoemde kunstwerken zitten vol symboliek, fantasieën en absurditeiten die blijven inspireren. Bosch Parade is een gratis voorstelling in de vorm van een drijvende optocht. Meerdere kunstwerken varen over het water van de Dommel.

Bezoek de website voor meer informatie. Bosch Parade is ook op zoek naar vrijwilligers!

Website Bosch Parade
Groote Wielen

Actieve Wielen Festival

28 juni 2024 - 29 juni 2024

Op vrijdag 28 juni van 17.00 uur tot 22.00 uur en op zaterdag 29 juni van 13.00 tot 22.00 uur vindt het Actieve Wielen festival plaats op Deltalaan in De Groote Wielen in Rosmalen. De toegang is gratis. 

De zaterdag staat in het teken van sport en spel vooral voor jongeren en kinderen. Er zijn live optredens tussen 13.00 en 15.30 uur.

Mensen die een instrument bespelen kunnen zich aanmelden om mee te spelen met een van de orkesten. Aanmelden via actievewielen@gmail.nl

 

Naar de website
U Battle Run (1)

Survival Run Engelen

30 juni 2024 - 30 juni 2024

Op zondag 30 juni 2024 organiseert Stichting U-Battle-Run weer een survivalrun in Engelen. Een spectaculair evenement voor iedereen, waarbij deelnemers een hardloopparcours met 30-50 hindernissen afleggen.
Survivalsport is voor iedereen. Er zijn meerdere categorie waar iedereen individueel, als koppel of als team aan mee kan doen. Je kunt het evenement natuurlijk ook gratis bezoeken en de deelnemers aanmoedigen. Een deel van de opbrengst wordt gedoneerd aan de Stichting Spieren voor Spieren. 

Naar de website
Knillispoort (1)

De Bossche Liederentafel

6 mei 2024 - 30 juni 2024

De Bossche Liederentafel zingt in de periode van september t/m juni elke eerste en derde maandag van de maand in Knillispoort aan de Korte Waterstraat 15 in Den Bosch. Het koor zingt naast heerlijke evergreens ook Bossche liedjes van vroeger. Kom luisteren en meezingen. Aanvang 19.00 en einde rond 21.30. Toegang gratis.

 

 

Naar de agenda op de website
Boules In Je Buurt

Doe mee met Boules in je Buurt!

1 juni 2024 - 30 juni 2024

Het programma Boules in je Buurt heeft als centraal doel het bevorderen van sociale contacten in lokale wijken binnen een gemeente en het opbouwen van (nieuwe) vriendschappen. Via meerdere wijkactiviteiten ontmoeten de deelnemers elkaar tijdens wedstrijdjes Jeu de boules: bij uitstek een laagdrempelige en sociale activiteit. Juni 2024 gaat Boules in je Buurt van start in de wijken Boschveld, Deuteren, De Muntel en Hintham. Doe mee en ervaar de verbindende kracht van Jeu de Boules. Blijf via de website op de hoogte van speeldata en locaties en schrijf je in voor een onvergetelijke ervaring!

Naar de website
Orthen (1)

Begraafplaats Orthen laat van zich horen

14 mei 2024 - 31 december 2024

Op begraafplaats Orthen vinden regelmatig activiteiten plaats, zoals herdenkingen, rondleidingen, exposities
of andere gastvrije momenten. Ook is er een gratis podcast te beluisteren. Bezoek de website voor de actuele agenda met activiteiten.

Naar de website
Ouderenhonk De Slagen

Ontmoetingsmiddag Zomerterras 2 - Wijk De Slagen

6 september 2024 - 6 september 2024

Vrijdagmiddag 6 september houdt stichting Het Bejaardentehuis voor de toekomst met de Vereniging Ouderen Honk De Slagen in de wijk een zomerterras. Deze ontmoetingsmiddag is voor de ouderen in de wijk om er eens lekker uit te waaien met een hapje en een drankje. Het plantsoen tussen de Derde Slagen en de Hoge Slagen wordt daarvoor ingericht. Aanvang 13.00 uur - sluiting 19.30 uur.

De Vlethof Maaspoort

Ontmoetingsruimte De Vlethof Maaspoort

31 december 2024 - 31 december 2024

De Vlethof is een ontmoetingsruimte in wijk De Maaspoort. De ingang is achter de winkels van het Goulmy en Baer-plein en de hoofdingang aan De Vlethof 23. Iedereen is er welkom, er hangt een gemoedelijke sfeer en er kan gebiljart worden. Loop gerust eens binnen.

 

De Vlethof
Graafse Akker Logo DEF 72 Dpi

Vakantieweek en meer op De Graafse Akker

6 mei 2024 - 31 december 2024

Iedereen is van maandag t/m donderdag van 9:00-16:00 uur en op donderdagavond van 19:00-21:00 uur en op zaterdagochtend van 10:00-13:00 uur welkom op De Graafse Akker.

Je kunt genieten van buiten zijn in dit unieke stukje stadsnatuur, samen koffie drinken en lunchen, koken met producten uit de tuin, klusjes en creatief bezig zijn, werken in de moestuin, kinderactiviteiten, kortom; er is van alles te doen en het is vooral genieten op De Graafse Akker. De ingang van de Graafse Akker ligt in wijk De Vliert achter de Albert Heijn aan het Mgr. van Roosmalenplein

Van 7 tot 12 juli vindt op De Graafse Akker de vakantieweek plaats. Volg de facebook pagina voor meer informatie.

 

 

Naar de facebook pagina
De Rompert

Elke 4e zondag van de maand 'buurttuin-dag De Rompert'

6 mei 2024 - 31 december 2024

(Wijk)vereniging Kontaktgroep De Rompert wil graag de maandelijkse buurttuin-dag op de kalender zetten. Het gaat om de speelplaats bij de oude basisschool aan de Vijfde Rompert 37. Maandelijks komen ze op zondag naar de tuin om erin te 'werken'. Ze halen wat gras weg, zorgen dat de planten ruimte krijgen om te groeien, en kletsen gezellig bij. Uiteraard ontbreekt ook een kopje koffie niet. Het sociale ontmoeten is belangrijker dan hard werken in de tuin, alhoewel er altijd wel iets te rommelen valt natuurlijk. Iedereen is welkom voor een praatje en het bewonderen van de tuin. Ze zijn er iedere 4e zondag van de maand vanaf 10.00 uur in de ochtend, vaak tot ongeveer 13.00 uur.

 

 

Naar de wijk website
FC Den Bosch Foundation

Voetbal herinneringen ophalen - Talking Football FC Den Bosch

6 mei 2024 - 1 december 2024

De FC Den Bosch Foundation brengt het project Football Memories naar ’s-Hertogenbosch onder de naam Talking Football. Samen voetbalherinneringen ophalen, dat is de essentie. Ouderen ontmoeten elkaar in Stadion de Vliert waar ze samen met deskundige vrijwilligers (tevens stad en club-geschiedkundigen) herinneringen ophalen aan het rijke voetbalverleden van FC Den Bosch. Begeleiders en mantelzorgers kunnen bij de sessies aansluiten. Kent u of bent u een oudere die graag in het verleden duikt met oud- voetballers en vrijwilligers of iemand voor wie Talking Football enorm waardevol zou kunnen zijn? Opgeven kan via foundation@fcdenbosch.nl onder vermelding van naam of namen, leeftijd, telefoonnummer & e-mailadres.

Naar de website
Tuighuis Den Bosch

Tentoonstelling ‘FC Den Bosch – Verweven in Erfgoed en Passie’

21 juni 2024 - 1 december 2024

Als warming-up voor een langdurige samenwerking met Erfgoed ’s-Hertogenbosch en voor sfeerbepaling, is er van 28 juni tot 1 december de gratis tentoonstelling ‘FC Den Bosch – Verweven in Erfgoed en Passie’. Op de bijzondere locatie Groot Tuighuis worden unieke items van FC Den Bosch-supporters getoond en worden anekdotes over clubliefde opgetekend. Verhalen van FC-ers, Bosschenaren die vanuit hun eigen- en verscheidenheid waardevolle verhalen in hun ransel hebben. Verhalen waar wij in willen duiken om het materiële en immateriële erfgoed van de Bossche voetbalcultuur levend te houden, betekenis te geven en over te dragen van generatie op generatie. 

Naar de website
Monumentendag 2024

Open Monumentendag 2024

14 september 2024 - 15 september 2024

Tijdens de Open Monumentendagen op 14 en 15 september 2024 openen tientallen monumenten in de gemeenten 's-Hertogenbosch, Sint-Michielsgestel en Vught weer gratis hun deuren. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt. Ook zijn er extra activiteiten zoals tentoonstellingen, rondleidingen, fietsroutes, wandelingen en muziekuitvoeringen. 

Naar de website
Aa En Maas

Museumgemalen open voor publiek

28 april 2024 - 29 september 2024

Iedere laatste zondag van april t/m september stelt Aa en Maas museumgemaal Caners in Gewande en gemaal Van Sasse in Grave gratis open voor publiek. Dus pak je kans en duik in een stukje geschiedenis van ons waterschap. Rondleiders leggen je uit hoe gemalen al jarenlang helpen onze voeten droog te houden. Interesse? Kom langs! Ze zijn geopend van 11.00 tot 16.00 uur.

Naar de website
Rosmalens Mannenkoor

Rosmalens Mannenkoor zoekt nieuwe leden

7 mei 2024 - 31 december 2024

Het Rosmalens Mannenkoor verzorgt optredens in openbare gelegenheden en besloten kring in binnen- en soms buitenland, in het dorp en de regio en gaat soms op concertreis. Met ongeveer vijfentwintig mannen zingen ze voor eigen plezier en tot genoegen voor publiek een breed repertoire. Van middeleeuws tot hedendaags. Ook treden ze graag op in tehuizen waarvan de bewoners minder mobiel zijn.

Als bloeiende vereniging hebben ze doorlopend plaats voor nieuwe leden. Ben je een man, vind je zingen leuk en wil je jouw stem in een koor laten horen, dan nodigen zij je van harte uit om je bij hen aan te sluiten. Wandel gerust, geheel vrijblijvend, op donderdagavond hun repetitiezaal binnen en proef de sfeer in het meezingen met het koor. Ze zingen in de zaal van Café D’n Beer, Dorpsstraat, Rosmalen. 

Naar de website
Parade Ongezien

Expositie 'Ongezien' - Sint-Jans Kathedraal

3 mei 2024 - 31 augustus 2024

Ook dit jaar wordt er in de kooromgang van de kathedraal weer een zomertentoonstelling gehouden. Guus Ong, tekenaar en oud-docent van het Jeroen Boschcollege, verzorgt een expositie van zijn werk waarin de Sint-Jan centraal staat. Een kleurrijk pallet dat de Sint-Jan als dé Bossche volkskerk, bedevaartkerk van de Zoete Moeder en kloppend hart van Oeteldonk belicht.

De opening van deze tentoonstelling vindt plaats op vrijdag 3 mei om 16.00 uur. De expositie in de kooromgang is tot eind augustus te bezoeken op zaterdag en zondag tussen 13.00 en 16.30 uur en van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 16.30 uur.

Naar de website
Station Zuid

Veel activiteiten bij Café Station Zuid

24 april 2024 - 31 december 2024

Bij Café Station Zuid kun je genieten, potje darten en biljarten. Wil je nog meer? Hou je van dansen, zelf optreden, activiteiten organiseren, werkervaring opdoen of initiatieven ontplooien? In Station Zuid kan het allemaal. Nicole, Kristel en de partners van Station Zuid verwelkomen jullie graag op het zonnige terras, in het sfeervolle café en/of op een van de twee aanwezige podia. De naam Station Zuid is bewust gekozen. Een Station is immers een openbare plek, waar iedereen welkom is. Je vindt er van alles, je gaat er op weg naar nieuwe ervaringen. Op welk spoor begint jouw reis?

Bekijk de agenda op de website
BAS (1)

Ontmoetingscafé Biechten Actieve Senioren

30 mei 2024 - 30 mei 2024

Stichting BAS - Biechten Actieve Senioren - heeft op donderdag 30 mei bij het Ontmoetingscafé in de Biechten in Hintham van 14.00 tot 16.00 uur een optreden van troubadour Jan. Leuke liedjes en Brabantse anekdotes om naar te luisteren en mee te zingen. Gratis entree, drankjes voor eigen rekening.

De Biechten - Vincent van Goghlaan 1, 5246 GA Rosmalen 

IVN Natuureducatie

Beleef de Natuur met IVN

23 april 2024 - 31 december 2024

IVN 's-Hertogenbosch laat jong en oud beleven hoe leuk, gezond én belangrijk natuur is. Ze inspireren met natuuractiviteiten, cursussen, projecten en campagnes. Zelf leren en doen staan altijd centraal. Iedereen kan meedoen! Vanuit jouw tuin, buurt, school of werk maak jij het verschil. Doe met hen mee en kom in actie voor meer natuur. Want samen kunnen we de toekomst tot bloei brengen. Kijk voor activiteiten in en om 's-Hertogenbosch op de website. Let op! Niet alle activiteiten zijn gratis.

Naar de website
BBS Haren Donk En Reit

'Ontmoeten' BBS Haren, Donk & Reit

23 april 2024 - 31 december 2024

De activiteit ‘ontmoeten’ in de BBS Haren, Donk & Reit is een activiteit gericht op het samenkomen. Deelnemers praten met elkaar over uiteenlopende onderwerpen die ze in het leven tegen komen. Het laatste half uur is er vaak ruimte voor een spel waar iedereen graag aan meedoet. Koffie en thee is gratis tijdens deze activiteit en meedoen ook. Iedereen is welkom. Voor aanmelding kan contact worden opgenomen met Per Jansen via mailadres: perjansen@farent.nl of via tel.: 06-46768127

De activiteit is elke dinsdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur.

Locatie: BBS Haren, Donk & Reit,

Ploossche Hof 85, Den Bosch

Hevo (2)

Activiteiten voor senioren bij HEVO

23 april 2024 - 31 december 2024

HEVO kun je met recht een actieve vereniging noemen, actief op veel fronten. HEVO behoort met ruim 3000 leden (2023) tot de grootste verenigingen van Rosmalen. Het is een vrijwilligersorganisatie, die functioneert dankzij de inzet van veel vrijwilligers. Het aanbod aan activiteiten is divers; voor elk wat wils is hier een passende omschrijving. Van sporten tot schilderen, van dansen tot denksporten, van fietsen tot socratische gesprekken en ga zo maar door. Zij organiseren allerlei activiteiten waardoor senioren actief en betrokken blijven. Dat kan zijn door lezingen, excursies, reizen, evenementen door het jaar heen maar vooral door alle activiteiten die wekelijks in clubverband plaatsvinden. Kijk op de website en ontdek de vele mogelijkheden.

Naar de website
Farent (2)

Kom mee en ga mee op pad met Vriendschapskring 's-Hertogenbosch

23 april 2024 - 31 december 2024

Farent ondersteunt vrijetijdsactiviteiten voor mensen met een verstandelijke en/of communicatiebeperking in de Vriendschapskring 's-Hertogenbosch. De vrijetijdsactiviteiten worden georganiseerd en begeleid door vrijwilligers. Ieder weekend gaan we samen iets leuks doen, meestal in of om ’s-Hertogenbosch. Bijvoorbeeld naar de film of uit eten. Een middagje midgetgolf of winkelen en een terrasje pikken. Naar een museum of favoriete muziekgroep. Kortom iedere keer iets anders. Als je iets met een groep doet, wordt het vaak extra gezellig! Het gaat erom dat jij een gezellige dag hebt waar vriendschap voorop staat. En waar je leuke mensen ontmoet en leert kennen in de leeftijd van achttien tot zeventig jaar oud.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Farent, 088 023 75 00

Naar de website
Letterbekken

Poëziepodium Letterbekken

28 september 2024 - 13 december 2024

Letterbekken is hét literaire avondje uit van Den Bosch! Je kan hen vinden op de Kolderzolder (4e verdieping) van Huis73. Sinds 2022 hebben alle avonden een uitdagend thema. Verwacht hedendaagse poëzie mét smoel, een verdiepende bijdrage van een essayist en een pakkend muzikaal intermezzo. De Bossche stadsdichter zal van de partij zijn, maar er is ook ruimte voor beginnende schrijvers bij het blokje 'open podium'. Meld je dan op de avond even aan bij de organisator.

Evenementen in 2024:

28 september 2024 (Zin Aan Festival)
8 november 2024

13 december 2024

Tijd van 20.00 tot 21.30 uur

Naar de website
Petanque

Jeu de boules training

23 april 2024 - 31 december 2024

Vanaf dinsdagavond 2 april vindt er om de twee weken een training plaats op de jeu de boules-banen van Pétanque Union Bois le Duc in Den Bosch. Deelname aan de trainingen is gratis en boules zijn er voldoende te leen. Zo kun je heel laagdrempelig en vrijblijvend kennismaken met het spel/de sport maar ook met de vereniging. Om 19.00 uur is de zestien jeu de boules-banen tellende locatie aan De Fuik 10 in Den Bosch, gelegen achter het clubgebouw van voetbalvereniging s.v. C.H.C., geopend. Vooraf aanmelden is niet nodig, je kunt je ter plaatse aanmelden.

Overigens kunnen belangstellenden gerust eens langskomen op één van de reguliere speeldagen van Pétanque Union Bois le Duc en een balletje meespelen. Kijk voor meer informatie op de website www.puboisleduc.nl, of bel met voorzitter Antoon van Mil op 06-13531310.

Naar de website
ABC

Gratis taalles en ondersteunende basisvaardigheden reken- en digitale vaardigheden

23 april 2024 - 31 december 2024

ABC Leermee biedt gratis ondersteuning voor alle inwoners die in gemeente ’s-Hertogenbosch wonen en hulp nodig hebben bij de Nederlandse taal, rekenen en/of digitale vaardigheden.

Zondagmorgen van 10:30 uur tot 12:00 uur in de bibliotheek HUIS 73, Hinthamerstraat 74, 5211 MR ’s-Hertogenbosch

Maandagmorgen van 08:45 uur tot 10:15 uur in KC de Ontdekking,  Rijzertlaan 242, 5223 JR ’s-Hertogenbosch.

Dinsdagmorgen van 09:30 tot 11:00 uur in Het Bosch Amateur Cultuur Huis BACH , Lucas van Leijdenstraat 25, 5213 BB ‘s-Hertogenbosch

Woensdagmorgen van 09:00 uur tot 10:30 uur in de bibliotheek  

StadsBIEB Rosmalen, ingang Perron 3, Hoff van Hollantlaan 1, 5243 SR Rosmalen

Donderdagavond van 19:30 uur tot 21:00 uur in de BBS Hambaken, Het Wielsem 1, 5231 BV ’s-Hertogenbosch

Vrijdagmorgen van 09:30 uur tot 11.00 uur in de BBS Nieuw Zuid, Jac. van Looystraat 5, 5216 SB ’s-Hertogenbosch

Ben welkom, loop gerust eens binnen, ook als je wil helpen bij de lessen!

*uitgezonderd schoolvakanties

Naar de website
Bankje In Het Bos Klein Formaat

Open Kloostertuin Stadsklooster San Damiano

23 april 2024 - 14 september 2024

Van april tot met september 2024 is de kloostertuin van Stadsklooster San Damiano elke tweede zaterdag van de maand opengesteld voor belangstellenden.

De kloostertuin is open op zaterdag 13 april, 11 mei, 8 juni, 13 juli, 10 augustus en 14 september van 14:00 - 16;00 uur.  Dan staat de poort in de kloostermuur aan de Van der Does de Willeboissingel 12 voor je open. 

Je kunt een stukje wandelen, even zitten, en de vogels om je heen horen zingen. Ook kun je a.d.h.v. een boekje of audiotour op je eigen telefoon een bezinnend wandeling maken langs de 12 plekken in de tuin. 

Naar de website
Stichting Thuisgekookt

Stichting Thuisgekookt

23 april 2024 - 31 december 2024

Stichting Thuisgekookt maakt het supermakkelijk en leuk om eens een keer voor je buurman of buurvrouw een maaltijd te koken. Voor als je teveel hebt gemaakt, wat leuks wilt doen voor je buren of als je gewoon van koken houdt. De reden maakt eigenlijk niet uit. Via de website word je aan iemand in de buurt gekoppeld die wel een maaltijd zou willen ontvangen. Daarbij wordt er rekening gehouden met diëten en voorkeuren. Onkosten voor de maaltijd mogen gewoon gerekend worden. En, als je zelf een maaltijd wilt ontvangen, dan kan dat natuurlijk ook. Als je heel erg druk bent bijvoorbeeld, hulp kunt gebruiken bij het koken, of als je een keer wat lekkers van iemand anders wilt eten. 

Naar de website
Boefjes En Barista

Elkaar ontmoeten bij Boefjes en Barista’s in de Zuiderschans

23 april 2024 - 31 december 2024

Boefjes en Barista’s is een sfeervolle plek, waar ouders, kinderen en ouderen samen spelen, spelletjes doen, knutselen, bewegen en koffiedrinken. Of zoals zij het zeggen: een bakkie geluk. Met een gouden randje, want het is gevestigd in woonzorgcentrum Zuiderschans, zodat jong en oud samen kunnen genieten. Bij Boefjes en Barista’s is iedereen welkom: van 0 tot 100+. Zij zorgen ervoor dat jong en oud een gezellige ochtend heeft samen. Dit doen zij door ontmoetingsplekken te creëren in woonzorgcentra, waar ouders en kinderen uit de buurt naar toe komen. Drie generaties gaan samen koffiedrinken, spelen, knutselen en bewegen en maken nieuwe vrienden.  

Naar de website
S Port (1)

Beweeg & Ontmoet in de huiskamer van Farent

22 april 2024 - 31 december 2024

Iedere maandag om 10 uur Beweeg & Ontmoet bij de Actieve Huiskamer Farent bij Hockeyclub ’s-Hertogenbosch voor een sportieve ochtend. Weer of geen weer.
Er wordt altijd eerst even bijgekletst met koffie in het restaurant van de club. Normaliter is dat de plek waar men, onder professionele begeleiding, aan de gang gaat met oefeningen, sport en spel. Voor ieder wat wils en binnen ieders mogelijkheden. Bij regen is er een binnenprogramma. Zou jij ook willen meedoen, ken je iemand die dat zou willen of wil je meer weten? Neem dan contact op met Ruud van den Tillart: ruudvandentillart@farent.nl, tel: 06 21 68 90 15.

Huis73

Elke zaterdagmiddag gratis live concerten in Huis73

27 april 2024 - 31 december 2024

Elke zaterdagmiddag H73Live! Na het winkelen nog even een bandje kijken? Die borrel met je vrienden net dat beetje extra's geven? Kom dan naar H73 Live!, dé gratis toegankelijke muzikale zaterdagmiddagborrel bij Huis73. Pop, jazz, bigband of singer-songwriter: elke zaterdag staat er weer een ander bandje uit de stad op het podium. Loop binnen en ontdek met een drankje in de hand nieuwe muziek!

Bekijk hier de agenda
Vincentiusvereniging (1)

Creatief Naaien 'De Speldenprik' Vincentius

16 april 2024 - 31 december 2024

Vind je het leuk om tweedehands kleding te pimpen, te vermaken of te hergebruiken, om er bijvoorbeeld een tas of etui van te maken? Dan ben je welkom om samen onder het genot van een kop koffie/thee met ons creatief bezig te zijn. Op dinsdagmiddag, in de even weken, van 13.30 tot 15.30 uur. We starten op dinsdagmiddag 16 april 2024. Breng je eigen kledingstuk /textiel, brei of ander handwerk mee. Naaimachines en naaigerei zijn beschikbaar, er zijn geen kosten aan verbonden. Ervaring niet nodig.

De Speldenprik, Kringloop Vincentius, Havenstraat 11, 5211 WC 's-Hertogenbosch

speldenprikvincentius@gmail.com

Farent (3)

Bewegen op muziek in steunpunt De Epigoon

22 april 2024 - 31 december 2024

Iedere donderdag kunnen bewoners uit onze gemeente van 10.00 tot 11.00 uur bewegen op muziek. Daarna wordt er gezellig koffie of thee gedronken met elkaar.

De activiteit vindt plaats in steunpunt De Epigoon, Durendael 1 in wijk Maaspoort.

Kopie Van Logo Standaard Witte Achtergrond 1536X881

Activiteitenprogramma buurtkamer Bij Katrien

23 april 2024 - 31 december 2024

Het gehele jaar door organiseert buurtkamer Bij Katrien veel activiteiten. Samen koken, samen wandelen, spelmiddagen, jeu de boules, creatief atelier, naailes etc. etc. Kijk op het Bij Katrien activiteitenprogramma voor het laatste nieuws en actuele berichtgeving.

Bij Katrien: Kruisbroederhof 8, 's-Hertogenbosch, 06-15230759, info@bijkatrien.com

Naar de activiteiten
Logo 2 Maaspoort 2 (4)

Ontmoetingswandeling - elke dinsdag

23 april 2024 - 31 december 2024

Ontmoetingswandeling voor 45 tot 65 jarigen, elke dinsdag van 9.30 tot 11.00 uur. Er wordt afgesloten met een kop koffie of thee. Start vanaf Wijkcentrum De Schans op de Maaspoort. Deelname is gratis.

Aanmelden via Bianca: 06-52667550

Gezondheidscentrum MAASPOORT - gelukkig, gezond & fit

IMG 0888

Rondleidingen in de Oeteldonkse bouwhal 2025

1 januari 2025 - 4 maart 2025

Omdat de rondleidingen in de bouwhal dit jaar een groot succes waren organiseert de Oeteldonkse Club in de aanloop naar Carnaval 2025 weer meerdere rondleidingen voor jong en oud onder het motto ‘Samen is Leuker’.

 

Vrijwilligers leiden je rond en vertellen alles over het ontwerpen en bouwen van de carnavalswagens. Aanmelden voor een gratis rondleiding in 2025 kan bij Listy Groenland: scholen@oeteldonk.org

 

Copyright foto: Nina Steinke

Cor Unum Ceramics (2)

Rondleidingen bij Cor Unum keramisch centrum

3 mei 2024 - 6 december 2024

Er is mogelijkheid om aan te sluiten bij gratis rondleidingen door het ambacht van Cor Unum keramisch centrum aan de Vughterstraat. De rondleidingen vinden plaats op elke eerste vrijdag van de maand (behalve augustus) 3 mei, 7 juni, 5 juli, 6 september, 4 oktober, 1 november, 29 en 30 november en 6 december. Aanmelden bij Marianne: info@cor-unum.com

Website Cor Unum
Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden
Wist je dat onze Galant vacaturebank is uitgebreid met groepsklussen en vrijwilligerswerk voor jongeren? Nieuw in de vacaturebank Galant: klussen voor jongeren en groepen!