Vrijwilligersacademie

Vragen Stellen

Wat houdt Vrijwilligersacademie in?

Galant Vrijwilligersacademie biedt een laagdrempelig scholingsprogramma aan, voor iedereen die binnen de gemeente ’s-Hertogenbosch vrijwilligerswerk doet. Ook vrijwilligers die in een andere gemeente wonen, maar wel actief zijn bij organisaties in ’s-Hertogenbosch, kunnen workshops en cursussen bij ons volgen.

Onze workshops zijn erop gericht om jou als vrijwilliger te voorzien van actuele kennis en vaardigheden waar je iets aan hebt. Door mee te doen aan de vrijwilligersacademie ben je onderdeel van onze ‘lerende community’. Je ontmoet andere vrijwilligers, wisselt waardevolle ervaringen uit en doet inspiratie op voor je werk.     

Je kunt het hele jaar door (met uitzondering van vakantieperioden) deelnemen tegen een kleine vergoeding. Is de organisatie waar je vrijwilligerswerk doet lid van ons? Dan is de scholing voor jou kosteloos.  

Workshops
Groepsfoto

Met dank aan onze vrijwilligers!

De vrijwilligers van de Vrijwilligersacademie maken het samen met coördinator Sandy Mulders-Bösel mogelijk dat jaarlijks ongeveer 1000 workshopplaatsen aangeboden worden.

Onze gastmensen zorgen voor een fijn verloop van de workshops. Anderen denken actief mee over het reilen en zeilen bij de academie of ondersteunen in de administratie. Daarnaast hebben we ook mogelijkmakers die contact met lokale (vrijwilligers)organisaties, maatschappelijk betrokken bedrijven en zzp’ers leggen, om een boeiend en leuk programma samen te stellen dat inspeelt op de behoefte van vrijwilligers nu. 

Zonder hen geen academie!

Heb je ook zin om deel te maken van ons leuke team? Neem gerust contact op via info@galant.nl 

 

 

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden
Wist je dat onze Galant vacaturebank is uitgebreid met groepsklussen en vrijwilligerswerk voor jongeren? Nieuw in de vacaturebank Galant: klussen voor jongeren en groepen!