Sociaal makelaar

Kledingbank

Geef je hulpvraag of hulpaanbod een boost!

De Sociaal makelaar van Galant legt zoveel mogelijk verbindingen tussen vrijwilligersorganisaties en bedrijven die graag iets voor een goed doel willen doen. De Sociaal makelaar brengt hulpvragen van vrijwilligersorganisaties en het aanbod van maatschappelijk betrokken ondernemingen bij elkaar.

Om verbindingen te leggen tussen bedrijven die graag iets voor een goed doel doen én de vrijwilligersorganisatie, zoekt de Sociaal makelaar naar matches op allerlei vlakken. Sommige bedrijven willen materialen schenken, anderen kennis of vrijwilligers en er zijn ook bedrijven die aan sponsoring willen doen. De Sociaal makelaar zoekt de vrijwilligersorganisatie die past bij het aanbod van het bedrijf en andersom. Sociale en culturele projecten, die zonder steun niet van de grond komen, worden nu gerealiseerd. En door projecten te steunen, maken bedrijven zich bekend en bemind in de lokale samenleving. Deze goodwill verdient zichzelf terug.

Voor wie?

Projecten waarvoor de Sociaal makelaar zich inzet kenmerken zich door:

  • Het project moet uitgevoerd (kunnen) worden door (werkgevers-)vrijwilligers.
  • Het project moet (een stukje) 's-Hertogenbosch leefbaarder maken.
  • Mogelijke relaties met andere organisaties (bijvoorbeeld gemeente) mogen niet strijdig zijn met sponsor- en fondsenwerving via Galant.
  • Het project moet openbaar toegankelijk zijn, dan wel een gemeenschapsdoel dienen.
  • Het project moet eenvoudig te realiseren zijn.
  • Het gaat om éénmalige kosten of investeringskosten en niet om structurele kosten zoals salariskosten, in te huren deskundigheid, huurkosten e.d.
Mail Galant
Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden
Af en toe helpen, wanneer het in jouw agenda past? Via onze flex-ploeg Blik Vrijwilligers kun je iets goeds te doen voor een lokale organisatie die even extra handjes nodig heeft. Bij voorbeeld bij onderhoudsklussen of grote activiteiten. Je krijgt een appje van Galant als een organisatie hulp nodig heeft en bepaalt zelf of je zin en tijd hebt om mee te werken. Je helpt steeds één dagdeel of één dag met afgebakende tijden. Dat kan ook op zaterdag of zondag zijn, of een avond. Meld je aan