Over ons

Den Bosch (1)
Teamfoto Buiten Zy

Galant

Galant helpt vrijwilligers, stichtingen, verenigingen, burgerinitiatieven en bedrijven in ’s-Hertogenbosch, om de lokale samenleving te versterken. Je kunt bij ons terecht voor al je vragen rondom vrijwilligerswerk, het runnen van een non-profit organisatie en maatschappelijk betrokken ondernemen. 

We genieten van al het mooie werk dat we dagelijks zien in onze gemeente, uitgevoerd door betrokken en bevlogen mensen. En we maken het graag nog gemakkelijker om iets goeds te doen. Onze teamleden hebben elk hun eigen specialisme: hier onder lees je daar meer over. 

M.u.v. ons scholingsprogramma zijn onze diensten gratis voor vrijwilligers, organisaties en bedrijven in de gemeente 's-Hertogenbosch.

Galant is een onderdeel van Farent sociaal werk. 

Op de foto v.l.n.r.

Tamara de Jong - Eric Pennings - Mandy van den Akker - Nur Özkanli - Mark van Roij - Sandy Mulders - Bösel

Team Galant

Tamara de Jong - adviseur

Tamara houdt van afwisseling: ze geeft advies, coördineert projecten en beheert de vacaturebank van Galant.

Tamara zet zich flexibel in als vrijwilliger bij projecten met een kop en staart. Ze vindt het leuk om haar talent voor organiseren te gebruiken om de wereld inclusiever en begripvoller te maken. 

Eric Pennings - Sociaal makelaar

Eric brengt vraag en aanbod van maatschappelijke organisaties, vrijwilligers en het bedrijfsleven bij elkaar. Hiervoor is hij altijd op zoek naar 'handjes', kennis, materialen en sponsoring.  

Eric is al 25 jaar actief als vrijwilliger voor de carnavalsoptocht: hij is voorzitter van de club 'De Zone van Ons Moeder’, ontwerpt hun carnavalswagen en bouwt deze ook samen met de andere vrijwilligers. Hoogtepunt is natuurlijk de deelname aan de grote optocht, als de wagen getoond wordt aan het Oeteldonkse carnavalspubliek. 

Mark van Roij - adviseur

Mark heeft ruim 20 jaar ervaring in de uitzendbranche en zet die nu in om het lokale gemeenschapsleven mooier te maken. Hij adviseert organisaties en vrijwilligers en helpt ze bij het maken van matches.

Als vrijwillig bestuurslid van festival Jazz in Duketown zorgt Mark ervoor dat we elk jaar kunnen genieten van muziek en cultuur in de Bossche binnenstad. 

Sandy Mulders-Bösel - coördinator Vrijwilligersacademie

Sandy is in februari 2024 gestart als coördinator Vrijwilligersacademie. Samen met het team van vrijwilligers zorgt ze voor een mooi workshopprogramma. Daarnaast werkt ze aan de groei van onze lerende community, waarbij steeds meer organisaties zich aansluiten.

Sandy heeft altijd veel vrijwilligerswerk gedaan, o.a. als bestuurslid bij Watersportvereniging de Pettelaer. 

Nur Özkanli - communicatiemedewerker

Nur denkt graag mee over de communicatie rondom de diensten van Galant.

Nur is oud-bestuurslid van Coöperatie Copernikkel in Boschveld en is betrokken bij Stichting Mavisim. Ze maakt zich hard voor thema's als inclusie en gelijke kansen. Daarnaast schrijft ze geregeld over duurzaamheid op haar blog Duurzaamheidskompas. Nur's motto is ‘Be the change’. 

Mandy van den Akker - communicatiemedewerker 

Mandy zet haar jarenlange ervaring en passie voor het vertellen van verhalen in voor team Galant. Ze zet o.a. een redactie van Community Reporters op, om het lokale vrijwilligerswerk een podium te geven.  

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden
Wist je dat onze Galant vacaturebank is uitgebreid met groepsklussen en vrijwilligerswerk voor jongeren? Nieuw in de vacaturebank Galant: klussen voor jongeren en groepen!