Over ons

Den Bosch (1)
Dsc1536a

Galant

Galant helpt vrijwilligers, stichtingen, verenigingen, burgerinitiatieven en bedrijven in ’s-Hertogenbosch, om de lokale samenleving te versterken. Je kunt bij ons terecht voor al je vragen rondom vrijwilligerswerk, het runnen van een non-profit organisatie en maatschappelijk betrokken ondernemen. 

We genieten van al het mooie werk dat we dagelijks zien in onze gemeente, uitgevoerd door betrokken en bevlogen mensen. En we maken het graag nog gemakkelijker om iets goeds te doen. Onze teamleden hebben elk hun eigen specialisme: hier onder lees je daar meer over.  

M.u.v. ons scholingsprogramma zijn onze diensten gratis voor vrijwilligers, organisaties en bedrijven in de gemeente 's-Hertogenbosch.

Galant is een onderdeel van Farent sociaal werk. 

Team Galant

Saskia Hordijk - adviseur

Saskia’s grootste kracht is innoveren: ze ziet graag kleine zaadjes uitgroeien tot mooie projecten en heeft daarbij speciaal oog voor verbindingen die lokaal gelegd kunnen worden. 

Saskia brengt als vrijwilliger wijkkrantjes rond. Je kijkt dan met andere ogen naar je eigen buurt: soms even aanbellen omdat sleutels in het slot zitten en je ziet wanneer er iets veranderd is. 

Tamara de Jong - adviseur

Tamara houdt van afwisseling: ze geeft advies, helpt vrijwilligers en organisaties aan mooie matches en beheert de vacaturebank en website van Galant.

Tamara zet zich flexibel in als vrijwilliger bij projecten met een kop en staart. Ze vindt het leuk om haar talent voor organiseren te gebruiken om de wereld inclusiever en begripvoller te maken. 

Eric Pennings - Sociaal makelaar

Eric brengt vraag en aanbod van maatschappelijke organisaties, vrijwilligers en het bedrijfsleven bij elkaar. Hiervoor is hij altijd op zoek naar 'handjes', kennis, materialen en sponsoring.  

Eric is al 25 jaar actief als vrijwilliger voor de carnavalsoptocht: hij is voorzitter van de club 'De Zone van Ons Moeder’, ontwerpt hun carnavalswagen en bouwt deze ook samen met de andere vrijwilligers. Hoogtepunt is natuurlijk de deelname aan de grote optocht, als de wagen getoond wordt aan het Oeteldonkse carnavalspubliek. 

Kaat De Waele - coördinator Vrijwilligersacademie

Kaat zet haar jarenlange ervaring in het onderwijs in voor de VrijwilligersAcademie. Samen met het team van vrijwilligers zorgt zij voor de programmering en uitvoering van de workshops. Daarnaast is ze een onmisbare kracht in de projecten van Galant.

Met haar stichting de Luiaard kookt en bezorgt Kaat heerlijke en duurzame vega(n) 3-gangen menu's. Met de opbrengsten steunt de Luiaard goede doelen in 's-Hertogenbosch. 

Nur Özkanli - communicatiemedewerker

Nur denkt graag mee over de communicatie rondom de diensten van Galant.

Nur was tot voor kort actief als bestuurslid van Coöperatie Copernikkel in Boschveld en is betrokken bij Stichting Mavisim. Ze maakt zich hard voor thema's als inclusie en gelijke kansen. Daarnaast schrijft ze geregeld over duurzaamheid op haar blog Duurzaamheidskompas. Nur's motto is ‘Be the change’. 

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden
Ruim veertigduizend inwoners van ’s-Hertogenbosch doen vrijwilligerswerk: dat levert heel wat mooie verhalen op. Om die te verzamelen, zwerven er vijftig Goeie Vriendenboekjes van Galant rond in de gemeente. De Goeie Vriendenboekjes worden door vrijwilligers aan elkaar doorgegeven en zullen opduiken bij stichtingen, verenigingen en ontmoetingsplekken. Lees meer Galant Goeie Vriendenboek