Nieuws over vrijwilligerswerk

Herkennen van ouderenmishandeling

Kom je als vrijwilliger bij ouderen thuis? Dan kun je een belangrijke rol spelen in het verminderen van ouderenmishandeling. Via de Movisie Academie kun je een gratis e-learning volgen om signalen van mishandeling te leren herkennen.

Vrijwilligers hebben vaak een vertrouwensband met de mensen die zij helpen. Daardoor is de kans groot dat zij iets van eventuele mishandeling zien of horen.
In deze e-learning leer je in ongeveer 20 minuten de signalen te herkennen en oefen je met een paar herkenbare voorbeeldsituaties. Als je weet waar je op moet letten en wat je zelf kunt doen, helpt dat om ouderenmishandeling zo vroeg mogelijk te stoppen.

Wat leer je?
• Basisinformatie over de verschillende soorten ouderenmishandeling.
• Het herkennen van de signalen van ouderenmishandeling.
• Je oefent met een aantal herkenbare voorbeeldsituaties.

Ga naar de e-learning van Movisie Academie.