Coronahulp in de gemeente 's-Hertogenbosch. Klik hier voor meer informatie
 

Nieuws over vrijwilligerswerk

Welke lokale club verdient de Nationale Vrijwilligersprijs?

Ieder jaar mogen gemeenten drie lokale vrijwilligersorganisaties voordragen, voor de nationale Vrijwilligersprijzen. De kanshebbers uit ‘s-Hertogenbosch zijn bekend, vanaf 18 februari kun je stemmen op je favoriet!

De nationale Vrijwilligersprijzen zijn een initiatief van het Ministerie van VWS. Met deze prijzen zet zij vrijwilligersorganisaties in het zonnetje. De focus ligt dit jaar op de manier waarop er met vrijwilligers gewerkt wordt: worden ze voldoende betrokken en delen ze in het succes van de organisatie?
Organisaties konden zich in december aanmelden om kans te maken op een nominatie. Een Bossche jury, bestaande uit vrijwilligers, koos drie organisaties die allen 100% door vrijwilligers gerund worden!

De genomineerden zijn:

SAS-Zomerschool 55+, geen gewone school. In de zomervakantie, wanneer familie op vakantie is én veel activiteiten stil liggen, organiseert de Zomerschool voor 550 deelnemers educatieve activiteiten. De kerngroep, gastheren/vrouwen én docenten zijn vrijwilligers.

Voor Elkaar Aan De Slag (VEADS) organiseert activiteiten voor sociaal geïsoleerde inwoners uit de regio ‘s-Hertogenbosch. Mensen die worstelen met eenzaamheid en alles wat je in een leven kan overkomen. Met de opbrengst van twee kringloopwinkels zet Veads 150 kinderen met “grote-mensen-zorgen” in het zonnetje, organiseert een zilverrally en biedt een diner aan, aan 150 mensen.

Het Open Venster Nuland is een schakel tussen gezonden en zieken. Bijna 48 jaar heeft een vrijwilligersgroep aandacht voor de zieken in het dorp. Ook zij horen erbij! Vrijwilligers van Het Open Venster brengen de zieken een groet, organiseren uitstapjes en laten weten dat er aan zieke dorpsgenoten gedacht wordt.

Deze organisaties maken kans op een juryprijs en een publieksprijs. Voor de publieksprijs kun je tussen 18 februari en 22 maart op je favoriete organisatie stemmen. Op 28 maart worden de prijzen door minister de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport uitgereikt, tijdens het We Doen Het Samen-festival in Amersfoort.