Coronahulp in de gemeente 's-Hertogenbosch. Klik hier voor meer informatie
 

Nieuws over vrijwilligerswerk

Klus mee bij Kids Repair

Kids Repair is een bijzondere club voor bijzondere kinderen, die nog een extra vrijwilliger kan gebruiken. In maart start de activiteit in ’s-Hertogenbosch West. Michael Bögels zocht uit wat er gaat gebeuren.

Ouders hebben het er vaak heel druk mee. Kinderen gaan naar de sportclub en moeten daar naar toe gebracht worden. Ze voetballen, handballen, doen aan judo of kickboksen. Of ze zitten op scouting, zwemmen of schaken. Er zijn mogelijkheden te over.
Toch zijn er kinderen die buiten de boot vallen, die niet mee kunnen doen. In West, in de wijken Schutskamp en Kruiskamp, is dat niet anders.

In deze twee wijken staan vijf basisscholen en in elke klas zit wel een kind of misschien wel meerdere kinderen met een zogenaamd rugzakje: ze hebben adhd, autisme, lijden aan epilepsie of astma, om maar een paar voorbeelden te noemen. Deze kinderen krijgen niet de mogelijkheden die andere kinderen hebben om naar een club of vereniging te gaan. De consulente van MEE merkte het op: er is vaak geen plaats voor deze kinderen.

Samen met wijkwerker Benthe en een kinderwerker maakten ze een plan om een activiteit op te zetten, speciaal voor deze kinderen. Kleinschalig, veel individuele begeleiding en vooral rust. De activiteit heeft al een naam: Kids Repair. De kinderen mogen technische apparaten uit elkaar halen, kleine reparaties uitvoeren en knutselen. De kinderen kunnen deze activiteit aan en er lekker samen mee bezig zijn.

Tekst loopt door onder de foto

 

Kids Repair gaat een ruimte gebruiken in het gebouw van de Annakerk. Het kinderwerk zorgt voor materiaal. Er is al een groepje kinderen dat graag wil beginnen. Eén vrijwilliger is al gevonden, met een tweede worden gesprekken gevoerd. Wie wil als derde tot de groep begeleiders toetreden?

Kids Repair begint met een proefperiode, van maart tot de grote vakantie. Als de proef succesvol verloopt, gaat Kids Repair na de vakantie gewoon door. Mochten de vrijwilligers meer willen weten over het werken met deze kinderen, dan is MEE bereid om een training te geven over bijvoorbeeld adhd of autisme.

Zie je er wel iets in om vrijwilliger te worden bij Kids Repair? Neem dan contact op met Benthe van der Vleuten, wijkwerker. Ze is te bereiken via benthevandervleuten@farent.nl of via 06 55 322 160.