Vacaturebank VrijwilligersAcademie073

2021 Nationaal Jaar van de Vrijwilliger

Nederland telt al bijna 7 miljoen vrijwilligers!

Er zijn meer mensen in ons land die vrijwilligerswerk doen dan je misschien denkt. Hun werk is van grote waarde. Sportverenigingen, festivals, musea, scouting, voedselbanken, dierenasiels, gebedshuizen, natuurgebieden en de zorg: ze kunnen niet zonder vrijwilligers. Vrijwilligerswerk is een verbindende factor in Nederland. Het maakt van eenlingen een eenheid en ons land en leven mooier, warmer, completer en rijker.

Als vrijwilliger maak je een verschil in het leven van anderen.

Wie leert de bewoonster van een woonzorgcentrum in deze tijd facetimen met haar kleinkinderen? Een vrijwilliger. Wie schreef dat stukje in het clubblad over de beroemde voetbalster toen ze negen jaar was? Een vrijwilliger. Wie leest er voor aan de kinderen van een Syrisch gezin? Een vrijwilliger. Van alle Nederlanders boven de 15 verricht meer dan de helft vrijwilligerswerk.

Wil jij ook meedoen?

Je komt op plaatsen waar je wellicht nooit komt en leert nieuwe werelden kennen. Er is behoefte aan fietsmaatjes bij verpleeghuizen. Rondleiders in musea. Mensen die online fake news verwijderen. Natuurbeheerders. Evenementenmakers en zelfverdedigingstrainers. Bestuurders van clubs en verenigingen. Of mensen die willen luisteren naar de levensverhalen van zieken als het levenseinde nadert. De grootste werkgever van Nederland is het vrijwilligerswerk. Je vindt er mooi werk voor meer mensen en meer doelen dan je misschien ooit hebt geweten.

Nederland nog mooier maken

Ons land wordt gemaakt door iedereen die er woont. Door de miljoenen mensen voor we andere mensen helpen de normaalste zaak van de wereld is en die graag vrijwilligerswerk doen. Het geeft veel voldoening en brengt ons in contact met mensen die we anders nooit hadden ontmoet. ‘Mensen maken Nederland’, is het motto van het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet 2021. Koningin Máxima zal op woensdag 2 december het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet 2021 officieel openen.

Wil je meewerken aan een samenleving die geen sololeving is? Vraag eens in je omgeving wat je als vrijwilliger allemaal kunt doen. Of kijk op www.galantvacaturebank.nl

Galant Vacaturebank

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden