Vacaturebank VrijwilligersAcademie073

7 Tips voor 7 december

Het is weer bijna zover: de Dag van de Vrijwilliger komt eraan! We hebben 7 tips voor je, om je vrijwilligers – coronaproof – te laten weten hoe blij je met ze bent.

Tip 1 Gelukskoekjes

Ken je ze: die kleine krokante koekjes met een verborgen boodschap? Een originele manier om je vrijwilligers een persoonlijk bedankje te geven. Pak je schort en ga aan de slag met dit recept van Robért (van Heel Holland Bakt) of deze handige bakvideo. Ben je echt geen keukenprins(es)? Je kunt ook gelukskoekjes met je eigen boodschap bestellen.

Tip 2 Wall of Fame

Laat -letterlijk- zien hoe belangrijk vrijwilligers zijn voor jouw organisatie, door een Wall of Fame te creëren op je locatie. Hang foto’s van je vrijwilligers bij elkaar in gouden lijstjes of plak ze in sterren, die je knipt uit goudkleurig karton. Een leuke variant is de Walk of Fame: stickers met naam en foto van je vrijwilligers, die je op de vloer kunt plakken.

Tip 3 Zeg het met bloemen

Bloemzaadjes zijn niet duur en makkelijk per post te versturen, samen met een leuke kaart. Ook geschikt voor mensen zonder tuin: de meeste bloemzaadjes doen het prima in de vensterbank of op het balkon. Stuur bijvoorbeeld zonnebloemzaadjes (“Jij bent het zonnetje in huis”) of Vergeet-me-nietjes, voor vrijwilligers die je vanwege corona nu even niet (zo vaak) ziet.

Tip 4 Online borrel of pubquiz

Gezellig samenkomen zit er dit jaar niet echt in vanwege corona… Wil je elkaar toch graag weer even zien, organiseer dan een online bijeenkomst. Om het extra feestelijk te maken, kun je vooraf iedereen iets lekkers sturen of recepten voor borrelhapjes delen. Je kunt de online bijeenkomst invullen met een pubquiz, met (ludieke) vragen over jullie organisatie en de mensen die er werken.

Tip 5 Rustmomentje

Misschien gun je jouw vrijwilligers een relaxmoment, om bij te komen van hun harde werk. Deze originele kaarten met theezakjes of koffiepads kun je zelf maken! Met een lekkere reep erbij is het helemaal genieten: bij het bekende chocolademerk Tony Chocolonely kun je je eigen wikkel ontwerpen, met een persoonlijke boodschap voor je vrijwilligers.

Tip 6 Videoboodschap

Vertel in een kort filmpje waarom je jouw vrijwilligers zo waardeert, bezorg ze een gezongen serenade of laat ze allemaal aan bod komen in een alternatief Sinterklaasgedicht. Zelf een video maken kan tegenwoordig vrij gemakkelijk: film met je smartphone (let wel op het licht en geluid) en maak er iets moois van met de Windows Video Editor of iMovie.

Tip 7 Lidmaatschap VrijwilligersAcademie073

Doe je vrijwilligers een jaar lang interessante workshops en inspirerende ontmoetingen cadeau! Met een lidmaatschap van de VrijwilligersAcademie073 kunnen ze gratis deelnemen aan alle activiteiten van de academie. Je vrijwilligers kunnen zich blijven ontwikkelen en delen kennis en ervaring met andere vrijwilligers. Ook voor kleinere stichtingen en verenigingen hebben we een aantrekkelijk en betaalbaar pakket!

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden