Aardbeving Turkije en Syrië

Aardbeving

In tijden van nood komen medeleven en empathie naar boven. Naar aanleiding van de aardbeving in Turkije en Syrië zijn er allerlei lokale en landelijke noodhulpacties gestart, waar vrijwilligers de drijvende kracht achter zijn. In ’s-Hertogenbosch zijn via de Orhan Gazi Moskee en haar vrijwilligers goederen verzameld, ingepakt en verzonden. Er is zo’n grote betrokkenheid en stroom van spullen, dat de moskee momenteel een inzamelstop heeft ingelast.

Wil je graag iets doen? Dan is het advies om geld te doneren als je het kunt missen.

Dit zijn een aantal belangrijke acties die lopen en waar je een donatie kunt doen voor noodhulp aan getroffen mensen en gebieden. Alle donaties, klein en groot, tellen mee!

Rode Kruis

Giro 555

De Rode Maan (Kızılay; het Turkse Rode Kruis)

IHH Nederland

Islamitische Stichting Nederland (ISN)

Wat kun je nog meer doen?

Laten we in deze moeilijke tijden vooral omkijken naar elkaar. Jouw buurman, buurvrouw, collega of kennis van Turkse of Syrische komaf heeft misschien naasten in de getroffen gebieden en verkeerd mogelijk in angst en onzekerheid. Een klein gebaar, een attent bericht, kan een hart onder de riem steken en het verschil maken.

Wij danken iedereen die laat zien wat vrijwilligerswerk écht betekent!

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden
Wist je dat onze Galant vacaturebank is uitgebreid met groepsklussen en vrijwilligerswerk voor jongeren? Nieuw in de vacaturebank Galant: klussen voor jongeren en groepen!