Vacaturebank VrijwilligersAcademie073

Campagnejaar “Mensen maken ’s-Hertogenbosch”

Als we in 2020 iets geleerd hebben, dan is het wel het belang van voor elkaar klaar staan. En dat doen mensen in ’s-Hertogenbosch! Onze gemeente telt al ruim 45.000 vrijwilligers, maar er kunnen er natuurlijk altijd meer bij. In 2021, het nationaal Jaar van de Vrijwilliger, zetten we vrijwilligers in het zonnetje en zoeken we nieuwe gezichten.

Onder het motto “Mensen maken ’s-Hertogenbosch” organiseren o.a. Galant, de gemeente en S-PORT dit jaar extra activiteiten, om de huidige vrijwilligers te waarderen en nieuwe vrijwilligers te vinden. Zo gaat wethouder Ufuk Kâhya wekelijks in gesprek met vrijwilligers over hun werk en S-PORT interviewt elke maand een vrijwilliger van een sportvereniging.

In de zomer van 2021 kan iedereen via een portrettencampagne kennismaken met vrijwilligers die in onze gemeente actief zijn. Wil je een vrijwilliger voordragen voor een portret en interview? Stuur dan een mailtje naar info@galant.nl.

Verder gaan we mensen die nog geen vrijwilligerswerk doen uitdagen om ook actief te worden. Bijvoorbeeld door maatje te worden of zich flexibel in te zetten. Binnenkort hoor je via deze nieuwsbrief hoe je je stichting of vereniging kunt voorbereiden op de komst van deze flex-vrijwilligers.

Doe mee!

Laten we er samen een geweldig Jaar van de Vrijwilliger van maken! Iedereen die wil laten zien dat “mensen ’s-Hertogenbosch maken” kan zelf aan de slag met de toolkit van het NOV.

Ook kun je tot 28 maart je vrijwilligersinitiatief opgeven voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. Dit jaar doe je dat met een filmpje, maar hoe maak je dat? Ramon Masius en Chulah Berkowitz leggen je in de webinar “De kunst van het vloggen” uit hoe je een goede vlog maakt.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden