Ervaringen over de kennissessie ‘De integere organisatie’

DSC1832
DSC1832

Ervaringen over de kennissessie ‘De integere organisatie’

Op 16 maart organiseerde Vrijwilligersacademie Galant een kennissessie rondom integriteit voor vrijwilligers en bestuursleden. De Verkadefabriek was dit keer het podium. Deelnemers konden kiezen uit drie workshops. Twee van hen, Tryntsje en Laurijn, kijken terug op een heel geslaagde middag.  

Tryntsje is vrijwilliger bij stichting Heempark en lid van het barbershopkoor de Duketown Ladies. Bij beide organisaties is zij bestuurslid.  

‘‘Ik ben een grote ‘aanhanger’ van de Vrijwilligersacademie. Juist omdat ik een bestuur zit, wil ik weten of mijn organisaties integer zijn. Je kunt dat zelf wel zijn, en ik denk dat ik dat ben, maar is je organisatie dat ook? Naar de leden toe is dat belangrijk. Het speelt natuurlijk juist op als er problemen zijn. Het was vooral interessant om de verhalen van andere organisaties te horen. Wat is het verschil of de overeenkomst tussen waarderen en belonen? Hoe doet jouw organisatie dat? Hoe doen anderen dat? De workshop ‘De integere organisatie’ was voor mij zeer informatief en leerzaam.”  

Laurijn heeft meegedaan aan de workshop ‘Naar een Conflictbestendige Organisatie’ door Jannie Kieft. Laurijn: “De reden van mijn deelname is de opstart van mijn nieuwe organisatie, stichting Goedland. Ik heb in het verleden in meerdere organisaties meegedraaid waar weinig kennis en kunde was van conflictpreventie en het oplossen van conflicten. Dat heeft mij vooral geleerd hoe belangrijk het is om als organisatie aandacht te besteden aan deze onderwerpen. Ik heb de workshop - die open en ontspannen was - als zeer prettig, nuttig en leerzaam ervaren. De tips over het op tijd signaleren en oplossen van wrijving binnen een organisatie nemen wij mee in de praktijk. De toegevoegde waarde was dat we als deelnemers ook de mogelijkheid kregen naar elkaars voorbeelden en vragen te luisteren.” 

Tekst: George van der Zande 

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden
Wist je dat onze Galant vacaturebank is uitgebreid met groepsklussen en vrijwilligerswerk voor jongeren? Nieuw in de vacaturebank Galant: klussen voor jongeren en groepen!