“Even meedoen aan het gewone leven”

Hendrik Jan Kentalis

Anita en Hendrik-Jan zijn begeleiders bij Kentalis. Ze werken met mensen die slechthorend, doof of doofblind zijn. Veel bewoners van hun afdeling willen graag een maatje, om leuke dingen mee te doen. Dingen die voor een ander misschien heel vanzelfsprekend zijn, maar die de bewoners niet alleen kunnen.

“Een bewoonster wil graag op vrijdag even naar de markt” zegt Anita. “En een ander wil af en toe shoppen voor nieuwe kleding of een keertje naar de Efteling”. Hendrik-Jan vertelt over een bewoner die graag met een maatje zou gaan vissen: “Hij heeft een vispas en alle spullen die nodig zijn, het zou zo leuk zijn als iemand die hobby met hem deelt”. Er zijn ook veel bewoners die een maatje zoeken om samen te wandelen of sporten.

De bewoners op hun groep kunnen allemaal liplezen. En met simpele gebaren kom je ook een heel eind: “Als je elkaar vaker ziet en je richt op één persoon, wordt het snel normaal om zo te communiceren”. De begeleiders van Kentalis helpen hier ook bij.

Elke bewoner is uniek, dus matches en afspraken worden altijd op maat gemaakt. “Iedereen kan hier wel iets vinden dat past” zegt Anita “en je krijgt er veel voor terug. Maatjes zorgen ervoor dat onze bewoners mee kunnen doen aan het normale leven. Je maakt altijd iemand blij”.

Meer weten? Kijk dan op https://www.kentalis.nl/vrijwilligerswerk-bij-kentalis

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden
Wist je dat onze Galant vacaturebank is uitgebreid met groepsklussen en vrijwilligerswerk voor jongeren? Nieuw in de vacaturebank Galant: klussen voor jongeren en groepen!