Vacaturebank VrijwilligersAcademie073

Flexibel is de toekomst!

Vrijwilligers willen zich gemiddeld 11 dagen per jaar extra inzetten, als ze beter passend vrijwilligerswerk zouden vinden. Ze geven aan dat flexibel je eigen tijd kunnen indelen en een ruim aanbod helpt, om dit jaar meer vrijwillige inzet te leveren. Uit onderzoek blijkt verder dat jongeren ook graag iets goeds willen doen voor de maatschappij, als ze maar niet voor lange tijd ergens aan vast zitten. Dat klinkt fantastisch! Maar hoe maak jij jouw organisatie klaar voor nieuwe gezichten?

Tijdens de (online) training over flexibel vrijwilligerswerk nemen we je mee in de veranderingen in vrijwilligersland, do & dont’s én het besef dat ook jouw organisatie flexibel vrijwilligerswerk kan organiseren. De training is met name een eye-opener om te denken vanuit de potentiële vrijwilliger. Wat beweegt mensen om hun vrije tijd in te zetten voor een ander en wat verwachten zij daarvan? Kan het werk ook anders ingericht worden, zodat het toegankelijker wordt voor meer en andere mensen? Deelnemende organisaties inspireren en helpen elkaar, zodat goede ideeën breed gedeeld worden.

Vanwege het succes van de trainingen organiseren we in 2022 nieuwe (online) sessies! Data en inschrijfmogelijkheid kun je t.z.t. hier vinden. 

 

*Het traject ‘Flexibel vrijwilligerswerk’ wordt georganiseerd door de vrijwilligerscentrales van Oost-Brabant: Galant Vrijwilligersnetwerk, Onis Welzijn, ContourdeTwern Boxtel, LEVgroep, VughtvoorElkaar, Cordaad Welzijn, Eindhoven Doet en Vrijwilligerspunt Sociom.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden