Galant Goeie Vriendenboek

Vierkant

Galant bestaat twintig jaar en dat vieren we graag met jou. Wij geloven dat vrijwilligerswerk niet te vangen is in één vorm of manier, maar ontzettend veel gezichten kent. Iedere bijdrage telt! Daarom hebben we Goeie Vriendenboekjes ontwikkeld, waarmee we vrijwilligers een podium geven.

In de Goeie Vriendenboekjes vertellen vrijwilligers wat ze doen en waarom dat leuk is. Wethouder Marianne van der Sloot vulde het eerste boekje al in.

De Goeie Vriendenboekjes zwerven tussen 8 mei en 1 juli 2023 door onze gemeente. Je kunt ze tegenkomen bij stichtingen, verenigingen en op ontmoetingsplekken. Ook geven vrijwilligers de boekjes aan elkaar door: wie weet ontvang jij er wel een via een andere Goeie Vriend!

Boekje Marianne Rode Achtergrond 2

Schrijf je mee?

Maak jij onze gemeente creatiever, socialer, sportiever of groener? Draag je net zoals ruim 40.000 anderen graag je steentje bij? Dan ben jij die Goeie Vriend en mogelijkmaker die we zoeken. Deel jouw ervaringen in het Goeie Vriendenboekje. Zo vertellen we samen het verhaal van het vrijwilligerswerk in ’s-Hertogenbosch.

De spelregels zijn simpel:

  • Heb je het Vriendenboekje van iemand gekregen? Vul het in en geef het door aan een andere vrijwilliger.
  • Vind je het Vriendenboekje op een openbare plek? Vul het in en laat het liggen voor de volgende vrijwilliger.
  • Boekje ingevuld? Leuk als je dat deelt op sociale media, met de hashtag #goeievriendenvangalant. Zo ben je ook online een inspiratie voor andere mogelijkmakers.
Videostill 1

Ontmoet nieuwe Goeie Vrienden!

We leren al onze nieuwe Goeie Vrienden graag beter kennen. Daarvoor organiseren we in het najaar van 2023 een leuke ontmoeting.

Heb je een boekje ingevuld? Via de QR-code (in het boekje) of onderstaande knop kun je je gegevens achterlaten, dan houden we je op de hoogte.

Aanmelding Goeie Vriend
Boekje + Sticker Groene Muur 2

Op zoek naar een boek?

Je kunt de Goeie Vriendenboekjes tussen 8 mei en 1 juli (tijdelijk) vinden op ontmoetingsplekken in de hele gemeente. Daarnaast zwerft een deel van de boekjes: ze worden door vrijwilligers aan elkaar door gegeven. Via sociale media en de hashtag #goeievriendenvangalant kun je ontdekken waar de boekjes zijn.

De boekjes zijn o.a. te vinden bij

Koo Wijkpleinen

BijKatrien

Copernikkel

Noorderpoort Samen Doen

Wijkgebouw de Slinger

S.C.C. D’n As

Jongerencentrum 4West

 

 

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden
Ruim veertigduizend inwoners van ’s-Hertogenbosch doen vrijwilligerswerk: dat levert heel wat mooie verhalen op. Om die te verzamelen, zwerven tussen 8 mei en 1 juli vijftig Goeie Vriendenboekjes van Galant rond in de gemeente. De Goeie Vriendenboekjes worden door vrijwilligers aan elkaar doorgegeven en zullen opduiken bij stichtingen, verenigingen en ontmoetingsplekken. Lees meer Galant Goeie Vriendenboek