'Goed is een feestje'

Bubbels
Gasten

Op 20 januari kwamen 70 organisaties uit het vrijwilligerswerk, bedrijfsleven, de overheid en politiek bijeen om samen met ons het glas te heffen op 20 jaar Galant Vrijwilligerscentrale! 

"Al 20 jaar lang krijgen jullie het voor elkaar om te verbinden. Hopelijk blijven we 20 jaar later nog vrienden van Galant en staat ons een goede toekomst te wachten. Ga zo door!” Met deze woorden trapte wethouder Marianne van der Sloot na haar inspirerende speech de avond af. De wethouder kreeg het allereerste Goeie Vriendenboek uitgereikt. Vervolgens nam zij samen met de rest van de gasten deel aan een dynamische carrousel van theater, debat, speeddates, geschiedenis en de ideeëngenerator.

Goeie Vriendenboek

Goeie Vriendenboek

Wethouder Marianne van der Sloot nam het eerste exemplaar van het Galant ‘Goeie Vriendenboek’ in ontvangst. De vriendenboekjes gaan de komende tijd zwerven door 's-Hertogenbosch om zoveel mogelijk vrijwilligersverhalen te vangen. Zo zetten we alle ‘mogelijkmakers’ in het zonnetje. En we hopen op veel nieuwe goeie vrienden aan het eind van 2023.

Weet jij een goede locatie voor een Vriendenboekje? Tip ons!

Tip Vriendenboekje

"Vrijwilliger-er dan jij"

Alyssa Simons en Thirza de Koning zorgden niet alleen voor vermaak met hun mini theatervoorstelling, maar gingen ook openhartig in gesprek met de gasten over hoe jongeren kijken naar vrijwilligerswerk.

Speeddate 2

Speeddaten

We leerden elkaar nog beter kennen tijdens de speeddate-rondes door elkaar te bevragen over o.a.:

  • Als je één dag burgemeester van ‘s-Hertogenbosch was, wat zou je veranderen? 
  • Wanneer stapte je voor het laatst uit je comfortzone?
  • Wat was je grootste blunder op de werkvloer?

De tijd was beperkt en het smaakte naar meer. Gelukkig werden de gesprekken tijdens de borrel volop voortgezet. En er zijn heel wat afspraken gemaakt met de GA-je-mee-koffie-drinken-kaart van Galant.

Ideeengenerator

Ideeëngenerator

Zoveel kennis en ervaring onder één dak, dat wilden we natuurlijk niet onbenut laten. We verzamelden tips, tops en ideeën over vier thema’s:

  • Vrijwilligerswerk toekomst bestendig maken
  • Jongeren aanzetten tot vrijwilligerswerk
  • Waarderen van vrijwilligers
  • Galant als vrijwilligerscentrale

Rond het thema vrijwilligerswerk en jongeren hoorden we verschillende succesverhalen. Een gemene deler hierin is het geven van verantwoordelijkheid aan jongeren. Betrokkenheid stimuleer je door het geven van vertrouwen en vrijheid, om vrijwillige inzet zelf vorm te geven. Ter plekke ontstond het plan om hierover een inspiratiesessie aan te bieden via Galant Vrijwilligersacademie samen met Cello, waar momenteel een inspirerend project loopt waar we allemaal van kunnen leren.

Debat

Eens of oneens?

Tijdens het debat werden meningen uitgewisseld over stellingen rondom ‘goed doen’. Dat leverde prikkelende discussies en uitspraken op:
 

“In het onderwijs moet meer aandacht zijn voor vrijwilligerswerk.”

“Een goede ondernemer levert een bijdrage aan de gemeenschap.”

“Vrijwilligerswerk moet de samenleving mooier maken, maatschappelijke problemen oplossen is bijzaak.” 
"Als vrijwillige inzet verplicht wordt, is het niet meer vrijwillig."

Fotohoek

We hebben genoten van deze inspirerende, verrassende en gezellige avond! Met heel veel dank aan onze gasten, ons geweldige team van vrijwilligers en mogelijkmakers en aan Willem Twee Muziek en Beeldende Kunst voor de gastvrije ontvangst.

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden
Wist je dat onze Galant vacaturebank is uitgebreid met groepsklussen en vrijwilligerswerk voor jongeren? Nieuw in de vacaturebank Galant: klussen voor jongeren en groepen!