Vacaturebank VrijwilligersAcademie073

Grensoverschrijdend gedrag voorkomen

Door de gebeurtenissen bij o.a. The Voice en Ajax staat het thema volop in de schijnwerpers. Het komt helaas overal voor: pesten, seksuele intimidatie, agressie en discriminatie. Dus ook in vrijwilligersorganisaties. Het NOV organiseert dit jaar gratis online voorlichtingen, over hoe je grensoverschrijdend gedrag kunt voorkomen en de regeling Gratis VOG voor vrijwilligers.

Tijdens de voorlichting komen o.a. het aannamebeleid, gedragscodes en het voeren van lastige gesprekken aan bod. De sessies worden verzorgd door de adviseurs sociale veiligheid van NOV. Zij adviseren ook kosteloos individuele organisaties. 

Meer informatie en data

In maart en oktober kun je ook de gratis training Vertrouwens Contact Persoon volgen, bij het NOV in Utrecht. Tijdens deze training van 1 dag leer je hoe je de rol van vertrouwenscontactpersoon in je organisatie kunt oppakken.

De vertrouwenscontactpersoon (VCP) biedt mensen de mogelijkheid om in vertrouwen over grensoverschrijdend gedrag zoals pesten, discriminatie of seksuele intimidatie te praten. De VCP gaat in gesprek met slachtoffer(s) of beschuldigde(n) en onderzoekt waar de persoon in kwestie terecht kan met zijn hulpvraag en welke mogelijke stappen genomen kunnen worden. Daarnaast helpt de VCP het bestuur grensoverschrijdend gedrag binnen de organisatie te voorkomen aan de hand van het beleid.

Meer informatie en data

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden