Inspiratie workshop bij Galant Vrijwilligersacademie

Gespreksstof Borduren 1

Een gevarieerd programma

Voor het programma van Galant Vrijwilligersacademie, werken we graag samen met lokale betrokken ondernemers, kunstenaars en ZZP'ers. Vaak ervaren ze het als heel fijn dat ze vanuit hun passie iets terug kunnen doen voor al die vrijwillige inzet die onze stad rijk is. 

Zo waren we vrijdag 2 juni te gast bij kunstenares Anne van den Heuvel. Een van de deelnemers bezorgde ons een mooi verslag van de workshop, dat je hieronder kunt lezen!

Wil je ook iets inhoudelijks of inspirerend aanbieden voor ons gevarieerde programma? We horen het graag!

Tekst loopt door onder de foto 

Werk Met Viltblokken Plus Project Gespreksstof

Gespreksstof

Na een welkom van Anne nam ze ons mee in haar wereld. Ze liet ons een aantal werken zien om ons een beeld te geven van haar veelzijdig werk. We zagen prachtige geweven wandkleden. Ze vertelde over de technieken die ze gebruikt en wat er allemaal bij komt kijken voordat ze een afspraak bij het Textielmuseum kan maken om het werk daadwerkelijk te weven. Verder liet ze ons werken voor aan de wand zien gemaakt van blokken vilt. Zo mooi kleurrijk!

Ook vertelde ze over haar community art project Gespreksstof. Bij dit project worden wandkleden geborduurd, niet alleen door Anne, maar door iedereen die zich geroepen voelt om mee te borduren. Aan sommige werken wordt al 5 jaar geborduurd. Samen met anderen borduren aan Gespreksstof werkt ontzettend verbindend. Je ontmoet mensen die je misschien niet zo snel ontmoet zou hebben. Het levert zelfs vriendschappen op. De werken die horen bij het project Gespreksstof, zijn niet te koop. Wel worden ze tijdens tentoonstellingen van het werk van Anne geëxposeerd.

Na een lekker kopje thee en koffie was het tijd om zelf te gaan borduren. Na een korte uitleg gingen we aan de slag, waarbij we aan 3 wandkleden hebben gewerkt. Dat leverde geanimeerde gesprekken op en na een uurtje borduren, dat werkelijk omvloog, gingen we geïnspireerd naar huis!

Wil je komen meeborduren aan Gespreksstof? Je bent van harte welkom!

1x per maand op donderdagochtend bij Leefgoed in Rosmalen, voor data zie GESPREKSSTOF - Leefgoed Rosmalen 2023 | Anne van den Heuvel

1x per maand op donderdagochtend bij Parochiecentrum in Rosmalen, voor data zie GESPREKSSTOF PAROCHIE CENTRUM ROSMALEN 2023 | Anne van den Heuvel

Gespreksstof Borduren 4
Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden
Wist je dat onze Galant vacaturebank is uitgebreid met groepsklussen en vrijwilligerswerk voor jongeren? Nieuw in de vacaturebank Galant: klussen voor jongeren en groepen!