Vacaturebank VrijwilligersAcademie073

“Je krijgt zoveel positiviteit terug”

Mo is maatje van 2 cliënten van Reinier van Arkel. Ze had al langer een loopmaatje en sinds 2 maanden begeleidt ze ook een man bij het koken, want alleen vindt hij dat lastig. Het klikte bij de eerste ontmoeting meteen, hoewel Mo het vooraf best een beetje spannend vond. “Hij was open over zijn verleden en ik wil hem een kans geven” zegt ze.

Eugénie, woonbegeleider bij een Fact-team, regelde beide matches. Dat zorgt voor vertrouwen bij Mo: “Er wordt goed geluisterd en gekeken naar wat vrijwilligers willen en nodig hebben”. De vrijwilligerscoördinatoren van Reinier van Arkel organiseren cursussen en voorlichting over het omgaan met ‘bijzonder gedrag’ van cliënten. Matches worden gemaakt op basis van de wensen en het talent van de vrijwilliger.

Eugénie ziet hoeveel goeds een maatje kan doen voor haar cliënten. “Hulpverleners zijn belangrijk, maar wat er in gewoon menselijk contact gebeurt ook. Ik probeer mensen altijd te verleiden tot contact. In hun eigen buurt of bijvoorbeeld via sportactiviteiten. Het is zo belangrijk om een netwerk te hebben. Soms moeten een client en vrijwilliger even aan elkaar wennen, maar dat is ook leerzaam voor allebei.”

In principe worden maatjes voor een jaar gekoppeld, maar soms groeit het contact uit tot een vriendschap. Dat beaamt Mo: “We lachen veel samen, de zware gesprekken zijn voor de hulpverleners. Ik krijg er zelf ook veel liefde en positiviteit voor terug. Ik begin nu net aan een nieuwe baan, maar ik laat mijn maatjes niet in de steek!”.

Wil je meer weten? Kijk dan op https://www.reinierwerktenleert.nl/werken-bij-reinier/vrijwilligers/

Mo En Eugenie Reinier Van Arkel (Bewerkt)

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden