Vacaturebank VrijwilligersAcademie073

Kook voor je Buur 10-daagse

In een wereld die zich schrap blijft zetten tegen het coronavirus is het extra belangrijk om niet alleen goed voor jezelf, maar ook goed voor elkaar te zorgen. Ga de uitdaging aan en maak tussen 25 september en 4 oktober je buren gelukkig met een thuis gekookte maaltijd!

De Kook voor je Buur 10-daagse wordt niet voor niets georganiseerd in dezelfde periode als Burendag en de Week tegen Eenzaamheid. Wat vroeger heel gewoon was - steun uit je buurtnetwerk- lijkt langzaam te verdwijnen. Iedereen vindt het fijn als er af en toe op een ander kan worden geleund voor wat hulp. Stichting Thuisgekookt hoopt zo dat het normaler wordt dat buren een keertje voor elkaar te koken. Zodat de stap wat minder groot is, als je in een kwetsbare positie terecht komt.
De Bossche thuiskoks Petra en Carolien koken al een tijdje met plezier voor buurtgenoten: “Als ik iemand blij kan maken, dan word ik zelf ook blij.”

Meedoen
Op de website van Thuisgekookt kun je je registreren als thuiskok en meteen beginnen met maaltijden aanbieden. Stichting Thuisgekookt helpt je hierbij stap voor stap op weg: als jij een profiel aanmaakt als thuiskok volgen verdere instructies vanzelf. Elke thuiskok die een maaltijd aanbiedt tussen 25 september en 4 oktober krijgt een starterspakket thuisgestuurd met o.a. promotiemateriaal, zodat je de buurt kunt laten weten dat je kookt. Stichting Thuisgekookt zorgt er ook voor dat jouw buurtgenoten weten dat je mee doet en legt uit hoe ze van jouw verse maaltijden kunnen genieten. Gedurende de Kook voor je Buur 10-daagse zijn er leuke winacties en challenges om je dagelijks te motiveren.

Koken in corona tijd
Vanzelfsprekend is het in deze tijden belangrijk om extra goed te letten op de hygiëne. Het is verstandig om fysiek contact tot een minimum te beperken, maar koken voor kwetsbare mensen of mensen die nu keihard werken in bijvoorbeeld de zorg moedigen we juist aan! Met een paar kleine aanpassingen – de tas aan de deurklink hangen, goed afstand houden en handen wassen voor- en nadat je de maaltijd hebt aangeraakt – is het koken voor je buurtgenoten hartstikke veilig.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden