MAAT!-magazine

MAAT! Magazine Cover
Groepsfoto 2 (2)

In het kader van de Maatjescampagne brengt Galant het MAAT!-magazine uit: een glossy over en voor verschilmakers. Vrijwilligers die werken als maatje, buddy, coach of mentor vertellen wat hen motiveert en blij maakt.

Op dinsdag 1 november nam wethouder Marianne van der Sloot het eerste exemplaar van het MAAT!-magazine in ontvangst. Ze was verrast hoe simpel het kan zijn om iemand te helpen: “Het verhaal van de jongen die elke maand gaat gamen met een bewoner van Kentalis sprak me aan. Hij doet iets wat hij zelf leuk vindt en waarmee hij ook een ander blij maakt. De verhalen laten zien dat iedereen een MAAT kan zijn”.

Maatjes Mo en Petra waren ook aanwezig, zij helpen allebei een stadsgenoot met koken. Petra doet dat met een vrouw met dementie: “Meestal kookt zij voor mij hoor, dan eten we gezellig samen. Ik merk wel dat ze achteruit gaat. Gelukkig krijg ik goed advies en daardoor leer ik zelf ook meer over dementie”. Maatjes kunnen met alledaagse zaken, zoals koken, wandelen of in de tuin werken, het verschil maken.

De behoefte aan maatjes is groot. ‘Maatje’ is een verzamelnaam voor vrijwilligers die luisteren, steun geven, leuke dingen doen of iemand begeleiden. Ze maken het verschil voor mensen die wat extra aandacht of hulp kunnen gebruiken. En dat zijn echt niet alleen ouderen. Ook voor nieuwkomers of mensen met een beperking of ziekte is sociaal contact en meedoen vaak niet vanzelfsprekend. En wie even vastloopt in het leven, kan met steun van een maatje weer vooruit.

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden
Wist je dat onze Galant vacaturebank is uitgebreid met groepsklussen en vrijwilligerswerk voor jongeren? Nieuw in de vacaturebank Galant: klussen voor jongeren en groepen!