Vacaturebank VrijwilligersAcademie073

Nieuw gezicht bij Galant en Mooi zo Goed zo

In december namen we afscheid van collega Jan de Rond, die aan zijn welverdiende pensioen begon. Het stokje is vanaf 1 januari overgenomen door Eric Pennings. Onze nieuwe collega stelt zichzelf voor…

Mijn naam is Eric Pennings, vader van een zoon van 19 en een dochter van 20. Ik ben in 1963 geboren in Berlicum. Toen ik 4 jaar oud was ben ik met mijn ouders, broer en zus naar 's-Hertogenbosch verhuisd. Vrijwel mijn hele jeugd en studententijd heb ik in 's-Hertogenbosch doorgebracht. Na de middelbare school ging ik naar de Kunstacademie met een tussentijdse switch naar de Design academie in Eindhoven. Achteraf een verkeerde beslissing omdat ik mijn militaire dienstplicht moest vervullen. Na mijn dienstplicht ben ik als marketing coördinator in het bedrijfsleven aan de slag gegaan. Deze functie heb ik de afgelopen 30 jaar vervuld bij uiteenlopende bedrijven, meestal met Brabantse wortels. En nu ga ik dus aan de slag in het sociaal domein, in het team van Galant en als projectleider bij Mooi zo Goed zo. Lang heb ik er niet over na hoeven te denken, om naar deze vrijgekomen uitdagende rol te solliciteren.

In mijn vrije tijd ben ik actief bij twee Bossche carnavalsclubs, De Foe Jong Bende voor de deelname aan het Kwekfestijn en De Zone van Ons Moeder voor deelname aan de Oeteldonkse optocht. Twee bijzonder energieke clubs die hun sporen in Oeteldonk inmiddels ruimschoots hebben nagelaten. Ook het Bossche bedrijfs- en uitgaansleven hebben mij veel vrienden en kennissen gebracht. De vruchten die ik pluk van de contacten die ik heb uit het bedrijfsleven, het verenigingsleven en mijn Bossche netwerk, doe ik nu in de fruitmand van het sociale leven. Een goed gevulde fruitmand die ik graag aan wil bieden aan de Bossche samenleving en haar vrijwilligers.

2021 gaat een mooi jaar worden. Samen met mijn nieuwe collega's van Galant Vrijwilligersnetwerk, Vrijwilligersacademie073 en Farent gaan we vrijwillige inzet en sociale sponsoring toekomstbestendig op de kaart zetten. Met name in coronatijd zijn vrijwillige bijdragen, aansprekende buurtprojecten en daarmee saamhorigheid onmisbaar voor een gezonde en fijne Bossche samenleving.

Ik hoop jullie in 2021 (bij voorkeur met een handdruk) in mijn nieuwe rol te mogen begroeten en ontmoeten.

Eric Pennings

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden