Vacaturebank VrijwilligersAcademie073

NLdoet 2022 op 11 & 12 maart

Tijdens NLdoet kan iedereen ervaren hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn. Voor organisaties is het een mooie kans om nieuwe mensen te ontvangen én een klus te klaren.

Natuurlijk is het belangrijk om daarbij - nog steeds - rekening te houden met corona. Vooral als je met kwetsbare mensen werkt. Gelukkig kun je op een veilige manier nog steeds veel leuke dingen doen!

  • In de buitenlucht is veel mogelijk, dus ga aan de slag rondom je locatie. Begin de lente met een opgeruimde tuin vol nieuwe plantjes. Neem de buitenboel eens goed onder handen, door ramen te lappen, het terras schoon te maken of met een likje frisse vers.
  • Organiseer een speur- of wandeltocht, waarbij vrijwilligers onderweg zorgen voor vermaak, een opdracht of wat lekkers.
  • Werk je met een kwetsbare doelgroep en heb je liever niet teveel mensen in huis? Kijk wat er rondom het pand kan. Bijvoorbeeld een openluchtconcert, raamtheater of balkon-bingo.
  • Online activiteiten zijn sowieso veilig, denk aan een meezingshow, verhalenvertellers, bingo of taalles voor nieuwkomers.

Let bij het organiseren van je activiteit of klus ook op de groepsgrootte en laat mensen zoveel mogelijk op een vaste plek zitten/staan. Registreer alle deelnemers aan een activiteit of klus, zodat je ze later kunt bereiken in geval van een coronabesmetting.

Meld je NLdoet activiteit aan via het Oranje Fonds, zodat vrijwilligers de weg naar jouw klus weten te vinden.

Aanmelden NLdoet activiteit

NLdoet kan het begin zijn van vele mooie dingen. Organisaties maken kennis met nieuwe vrijwilligers, kunnen rekenen op meer lokale belangstelling en vergroten hun impact. En vrijwilligers die tijdens NLdoet hebben meegeholpen gaan vaker vrijwilligerswerk doen. Op de NLdoet website vind je tips, draaiboeken en communicatiematerialen om van jouw activiteit een succes te maken.

Bekijk tips

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden