Vacaturebank VrijwilligersAcademie073

Q&A juridische gevolgen

Hoe zit het met de huur, schoonmaakkosten of sponsorafspraken? Veel organisaties zitten met vragen over de gevolgen van de coronacrisis. NOC*NSF geeft op haar website antwoord op veelgestelde vragen.

De Q&A is in opdracht van NOC*NSF opgesteld door DAS voor de Sport, maar biedt informatie die ook bruikbaar is voor organisaties in andere sectoren. De Q&A wordt aangevuld met nieuwe veel gestelde vragen en antwoorden, zodat hij steeds completer wordt.

Naar de Q&A pagina van NOC*NSF

Checklist
Het NOC*NSF heeft ook een checklist, om een volledig overzicht te krijgen van de impact van corona op jouw organisatie en welke acties je zou kunnen/moeten ondernemen. Ook al ben je geen (sport)vereniging, dan is de checklist toch handig. Doe er je voordeel mee.

Naar de checklist van NOC*NSF

Voorraden
Als je beschikt over een accommodatie, heb je als organisatie vaak voorraden. Voorkom dat bruikbare spullen verloren gaan, nu bijv. kantines en activiteiten stil liggen. Zorg voor een goede inventaris met houdbaarheidsdata. Hou je daarbij aan de HACCP richtlijnen.
Kun je voorraden niet tijdig opmaken of retour sturen? Denk dan eens aan andere opties, zoals doneren aan de Voedselbank of verkoop onder je leden/deelnemers, om extra inkomsten te krijgen.

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden