Maak het leven leuker als maatje

DSC02837

Hoe makkelijk is het om iets bijzonders te doen voor een ander? Nou, in plaats van een uurtje Netflixen kun je ook wandelen of fietsen met iemand die dat niet meer alleen kan. Kook een extra portie voor een buur. Deel je hobby en heb plezier voor twee. Tijdens de Maatjesmarkt op 15 en 16 maart ontdekten ruim 300 mensen de mogelijkheden.

DSC02850

Kennismaken met maatjeswerk

Veertien lokale organisaties die op zoek zijn naar maatjes presenteerden zich in en om de Grote Kerk. Bezoekers konden o.a. kennismaken met de duofiets, hun rolstoelskills testen of via Virtual Reality zelf ervaren hoe het is om dementie te hebben. In het Maatjescafé vertelden ervaren buddy’s en mentoren over hun boeiende werk. 

Bekijk hier hoe maatjes Mohammed en Dawood elkaar vonden in een passie voor sporten (item DTV 8 maart 2024)

Matchmuur Vrijdag

Ook maatje worden?

Een maatje is een vrijwilliger, die luistert, steun geeft, leuke dingen doet of iemand begeleidt. Maatjes maken het verschil voor mensen die wat extra aandacht of steun kunnen gebruiken. Maar het is ook leuk en leerzaam voor jezelf. 

Je kunt op allerlei manieren een maatje voor iemand zijn. En jij bepaalt zelf hoeveel tijd je daarin steekt. Via de Maatjestest kun je ontdekken wat past bij jou!

Maatjestest
Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden
Wist je dat onze Galant vacaturebank is uitgebreid met groepsklussen en vrijwilligerswerk voor jongeren? Nieuw in de vacaturebank Galant: klussen voor jongeren en groepen!