Saskia neemt afscheid van team Galant

Afscheidssaskia2

Op 1 oktober ging ‘onze’ Saskia Hordijk, adviseur bij Galant, een nieuwe uitdaging aan. Ze maakt de overstap van adviseur bij de vrijwilligerscentrale naar het team ISM (Innovatie, Scholing en Methodieken) van Farent.

Saskia startte in 2005 bij Galant met het project Maatschappelijke Stage. Bij het Rodenborchcollege deden leerlingen destijds al vrijwilligerswerk tijdens hun schooluren. Dat concept is door Saskia in de hele gemeente uitgerold, nog voordat de Maatschappelijk Stage landelijk verplicht werd.

Dat is precies waar Saskia’s kracht ligt: het bedenken en ontwikkelen van nieuwe werkwijzen en projecten, liefst samen met partners uit het werkveld. Haar wens om vrijwilligers goede scholing aan te bieden kreeg in 2013 vorm in de allereerste Week van de Vrijwilligersacademie073, een co-productie met organisaties uit zorg & welzijn en de Avans Hogeschool.

Het succes van deze week was meteen duidelijk, met 1200 gevulde workshopplaatsen en vele enthousiaste reacties. Het zaadje was geplant en groeide uit tot de Galant Vrijwilligersacademie, waar vrijwilligers het hele jaar door aan workshops en activiteiten kunnen deelnemen.

Een ander hoogtepunt was wat Saskia betreft het waarderingsevent in 2019, voor ruim 1000 vrijwilligers in het Theater aan de Parade. Met een team van 7 mensen organiseerde ze een gevarieerd evenement en genoot op de dag zelf van de ontmoetingen met allerlei vrijwilligers.

In de afgelopen 17 jaar heeft Saskia altijd enorm veel plezier en energie gehaald uit de contacten met vrijwilligers en organisaties. Met een luisterend oor voor problemen en creativiteit en humor om ze samen op te lossen. Trots dat ’s-Hertogenbosch zoveel bruisende en actieve inwoners heeft, met het hart op de goede plek. Nu is het tijd voor iets nieuws, wat we haar van harte gunnen. 

Team Galant wenst haar heel veel mooie nieuwe uitdagingen en werkplezier. Saskia, bedankt!

 

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden
Wist je dat onze Galant vacaturebank is uitgebreid met groepsklussen en vrijwilligerswerk voor jongeren? Nieuw in de vacaturebank Galant: klussen voor jongeren en groepen!